Foto: Mreža 21
Hronika

U Banatskom Novom Selu izbio sukob zbog Fejsbuka? Udruženja iznela svedočenje protiv člana Saveta MZ

Izvor: 
013info Sre, 05/05/2021 - 21:31Udruženja „Pančevo nije rupa" i „Zeleni most" objavila su preko Fejsbuka svedočenje Novoseljanina Željka Sabovljeva protiv nastavnika fizičkog iz Osnovne škole „Žarko Zrenjanin" iz Banatskog Novog Sela i člana Saveta Mesne zajednice Marinela Lazara za pretnje koje su mu upućene.

Udruženja su oštra

- U petak 30. aprila član Mesne Zajednice Banatsko Novo Selo Marinel Lazar koji je predložen ispred Srpske napredne stranke (SNS) ujedno je i nastavnik fizičkog obrazovanja u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu pretio je svom sugrađaninu Željku Sabljovu iseljavanjem iz sela i ubistvom zbog drugačijeg političkog mišljenja, navode oni.

Sukob je navodno počeo oko Fejsbuk objave.

- Sukob je izbio pošto sam ja na Fejsbuku prokomentarisao njegovu objavu, na kojoj su bili saobraćajci ispred autoperionice koji su vršili kontrolu, a iznad koje je pisalo "Ovo je država". Ja sam napisao "Naš SNS", nakon čega je on obrisao objavu. Usledile su pretnje preko poruka, ispričao nam je Željko Sabljov.

Čitajući poruke koje su udruženja postavila na Fejsbuk, a Sabljov potvrdio verodostojnost, stiče se utisak da je Lazar bio ispred Sabovljeve kuće i da je pretio Sabljovu batinama. U jednom trenutku Lazar kaže da ovo nema veze sa SNS-om i kaže "Da te bijem što ovo nema veze sa SNS i nemaš pravo da kačiš ono što sam ja pisao". Te piše Sabljovu da se javi kad bude u selu "da ga on ne traži". Na jednom od skrinšotova razgovora na Sabovljevovo "Može ja te zovem kad dođem u selo" Lazar odgovara "Neće te biti u selu". Štagod to značilo.

Skrinšotove razgovora, kao i post udruženja možete videti na Fejsbuku.

Sabljov, koji je inače invalid i nema jedno oko, kaže da u subotu nije bilo poruka, ali su opet stigle u nedelju, nakon čega je on zvao policiju koja je došla oko 10 sati uveče i uzela izjavu od njega.

- Od tada nema poruka, kaže Sabljov.

Sabljov objašnjava da se sa Lazarom dugo zna i da su čak zajedno sviralu u trubačkom orkestru.

- Ja jesam siromašan, ali meni ne može niko da preti. Idemo na sud, ići ću do kraja, poručuje Sabljov.

Marinela Lazara smo kontaktirali, ali on večeras, kako nam je rekao, nije bio u stanju da priča o događaju. Rekao je da će nam izjavu dati sutra.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti