Zgrada suda u Pančevu
Hronika

U tri navrata prodavao tuđi stan u Pančevu, nakon 8 godina podneta optužnica zbog prevare

Izvor: 
013info Čet, 21/04/2022 - 15:16Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je optužnicu protiv Lj.P. Osnovnom sudu u Pančevu zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

Kako se precizira u saopštenju Tužilaštva Lj.P. je 31. marta 2014. godine Službi za katastar nepokretnosti Pančevo priložio ugovor o kupovini stana u Pančevu kako bi bio upisan kao vlasnik stana, iako nije bio.

Tužilaštvo navodi da se sumnja da je optuženi imao nameru da stan da u zalogu za prethodno pozajmljeni novac i podignut kredit u banci, iako je znao da nije vlasnik stana jer ga je prethodno ugovorom razmenio sa J.M. 1999. godine, nakon čega je stan prodat u tri navrata različitim licima.

“Na taji način je održavao u zabludi kupce stana kao i njihove naslednike da uživaju mirnu državinu na  nepokretnosti, i prouzrokovao oštećenima J.M. i D.D. štetu u iznosu od 4.551.910,60 dinara”, navodi Tužilaštvo, koje je predložilo i da se pritvor, prethodno određen protiv Lj.P, produži do upućivanja na izvršenje krivične sankcije.

 
MarketingNajnovije vesti