Novi zatvor Pančevo
Hronika

Uhapšen rukovodilac pančevačkog zatvora: Tražio od majke zatvorenika 5000 evra

Izvor: 
013info Sre, 30/03/2022 - 08:20U nastavku borbe protiv korupcije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili  su B. H. (1985) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

 

On se sumnjiči da je, u periodu od 16. juna do 21. septembra 2021. godine, zloupotrebio službeni položaj, tako što je kao zaposleni na rukovodećem radnom mestu u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo, stupio u kontakt sa jednim pritvorenikom kome je iz svoje kancelarije omogućio da u više navrata telefonira  bez  znanja i saglasnosti suda, saopšteno je iz MUP Srbije.

 

Od pritvorenikove majke je, kako se sumnja, u više navrata zahtevao novac u iznosu od 5.000 evra, kako bi posredovao da se ovom pritvoreniku omogući ostanak u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo i nakon pravosnažnosti presude, a sebi pribavi protivpravnu  imovinsku korist.

 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

 

 
MarketingNajnovije vesti