Čekić sud Foto: pixabay
Hronika

Željku Selimiju višegodišnja robija zbog pokušaja ubistva u Pančevu

Izvor: 
013info Sre, 16/06/2021 - 17:12Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbu i potvrdio presudu Višeg suda u Pančevu kojom je u februaru ove godine Željko Selimi zbog izvršenja krivičnog dela ubistvo u pokušaju osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 7 godina i 2 meseca.

U tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena pravnosnažna kazna zatvora u trajanju od 3 meseca.

Istom presudom oštećena je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućena na parnični postupak.

Selimi je oglašen krivim jer je 22. januara 2020. godine u Pančevu drugo lice pokušao da liši života.

U presudi se navodi da je u stanju bitno smanjene uračunljivosti došao do kuće N.Š. u kojoj se nalazila V.T, preskočio ulaznu kapiju, razbio staklo na verandi, kroz napravljeni otvor ušao u kuću, iz jakne izvadio nož i rekao oštećenoj V.T: „Polazi da te ne bih zaklao ovde“.

Sud navodi da je posle toga oštećena plašeći se za svoj život, odevena u pidžamu i u kućnim papučama, krenula za okrivljenim.

"S tim da se oštećena otimala i pokušala da pobegne kada joj je okrivljeni naneo prve ubodne rane nožem u predelu ruku, da bi u jednom trenutku dok su sedeli kod pruge oštećena upitala okrivljenog šta hoće od nje, na šta je okrivljeni odgovorio, da hoće da je ubije, pa je oštećenoj zadao više udaraca pesnicom u predelu glave i tela, posle toga ustao i nožem krenuo da ubode oštećenu na šta je oštećena podizanjem ruku pokušala da se odbrani, zatim joj je zadao više ubodnih udaraca nožem u predelu glave, ramena, lica i očiju, za koje vreme je oštećena, koja je primetila na određenoj udaljenosti svedoka S.K. vrištala i dozivala u pomoć", opisao je sud krivično delo za koje je Selimi osuđen.

Dalje se navodi da je Selimi nakon poziva u pomoć oštećene prestao sa nanošenjem povreda i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Konstatuje sud i da je Selimi oštećenoj  V.T. naneo teške telesne povrede opasne po život.     

 
MarketingNajnovije vesti