predstava
Udruženje za unapređenje mentalnog zdravlja

Amatersko pozorište "Prozor" na sceni Kulturnog centra Pančevo

Pančevo, Sre, 14/10/2015 - 00:40
Mirjana MarićPredstava Udruženja za unapređenje mentalnog zdravlja pod nazivom "Virus ili kijavica", odigrana je u utorak, 13. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Pančevo.

U ovoj komediji prepliću se večiti nesporazumi između zeta i tašte, muža i žene, prevejane sobarice, smotane ćerke, pa su za rešavanje porodičnih problema i čudnog virusa kojim su se zarazili uključili i pomoć doktora iz hitne pomoći, kao i psihijatra.

Uloge igrali:  Sobarica – Miroslava Kućančanin, Tašta – Isidora Rajić, Tast – Predrag Miljuš, Zet – Kosta Kalinović, Ćerka – Mileva Rajčević, Sin – Rihard Bugarinov, Sin – Momir Kovačević, Komšija – Miroslav Topić, Doktor – Čedomir Bakalović, Psihijatar – Dejan Dmitrović-Džej, Dama iz gledališta – Desanka Petiričić i Ulični Svirač – Branislav Santrač.

Amatersko pozorište „Prozor” stvoreno 2009. godine u okviru Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović” u Vršcu, a glumci su sadašnji i bivši pacijenti ove ustanove. Osnivač i režiser ovog pozorišta je prof. Miroslava Kućančanin. Gostovali su u najpoznatijim pozorištima, kulturnim centrima i drugim ustanovama u Srbiji. Od ove godine pozorište radi u okviru Udruženja za unapređenja mentalnog zdravlja „Duševna oaza” Vršac, kao deo terapije za destimatizaciju osoba sa psihičkim problemima.
MarketingNajnovije vesti