Tatjana na koncertu Baletske škole „Dimitrije Parlić" u Pančevu
Kultura

BALET: Pančevka Tatjana Tatić dobila nagradu „Radomir Vučić"

Izvor: 
Tanjug Sub, 20/05/2017 - 10:10


Solistkinja Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Tatjana Tatić, ovogodišnja je dobitnica nagrade "Radomir Vučić", koja se dodeljuje mladim, talentovanim baletskim igračima do 28. godine života i to za ostvarene solističke ili glavne uloge iz repertoara nacionalnog teatra.

U obrazloženju se kaže da je Tatjana odgovrnim, požrtvovanim i profesionalnim pristupom ostvarila izuzetan napredak tumačeći solističke uloge u celokupnom klasičnom repertoaru, Iako veoma mlada, ostvarila je izuzetan napredak u tehničkom smislu, a posebno se izdvojila individualnim izrazom.

Tatićeva će 6. juna prvi put nastupiti u ulozi princeze Aurore u baletu Petra Iljiča Čajkovskog "Uspavana lepotica", a te večeri biće joj dodeljeno i pomenuto priznanje. 

Tatjana Tatić ima 22 godine. Osnovnu baletsku školu završila je u Pančevu, a potom srednju baletsku školu Lujo Davičo u Beogradu u klasi Ive Bojović.

Po završetku škole postala je članica ansambla Narodnog pozoriša u Beogradu.

Solo karijeru počela je ulogom Svanilde u baletu "Kopelija", zatim je bila Kitri u „Don Kihotu", uskoro će igrati ulogu Aurore u „Uspavanoj lepotici" Petra Iljiča Čajkovskog.
MarketingNajnovije vesti