LVC Foto: Zoran Jovanvić JUS
Kultura

Bend The LVC'z, povodom objavljivanja EP-ja „Who Is The LVC'z”, priredio pretpremijerno preslušavanje novog albuma „Lights Out At Never”

Izvor: 
013info Sre, 01/12/2021 - 22:44Bend The LVC'z, povodom objavljivanja EP-ja „Who Is The LVC'z”, priredio pretpremijerno preslušavanje novog albuma „Lights Out At Never”

 

Sinoć je u prostoru beogradskog kluba „Chopper” upriličeno javno preslušavanje novog albuma benda The LVC'z, sastava koji već dugo postoji, s tim da se nekad se zvao „Baš čelik” (Pančevcima veoma čuven) i uglavnom je radio kavere numera nastalih na američkom tlu. Međutim, pre izvesnog vremena ova grupa promenila je naziv i orijentisala na autorsko stvaralaštvo inspirisano prilično širokim muzičkim pravcem poznatim kao „amerikana”, a pesme su, kako kaže frontmen ovog sastava – Aleksandar Žikić, poznati rok kritičar i novinar, počele same da dolaze neverovatnom brzinom i intezitetom.

    – Tako ih sada imamo za najmanje pet albuma, a jedan deo smo odabrali i artikulisali stvaranjem albuma pod nazivom „Lights Out At Never”, koji će izaći u martu i ima trinaest pesama. Uvod u njegovo objavljivanje je digitalni EP „Who Is The LVC'z” sa četiri pesme, od kojih su tri već puštene na jutjubu – „Dead Men Walking”, „I Was Such a Fool” i „Long Black Limousine”, a uskoro će i četvrta – „Drive”. Inače, ovo okupljanje predstavlja preslušavanje pomenutih numera za ljude iz medija, kako se to nekada radilo, jer smo odlučili da se ponasamo kao da živimo u normalno vreme i u normalnim uslovima; reč je o situaciji koja ovde, barem na muzičkom terenu, zapravo nikada nije ni postojala – navodi ovaj muzičar.

    Jedanaest pesama sa nadolazećeg albuma producirao je Miroslav Cvetković (preostale dve je producirao Ivan Firči), a fotografije, logo i dizajn omota je radio Zoran Jovanović Jus.

    Pored Aleksandra Žikića, koji je u bendu vokalni solista i svira gitaru, bendžo, ukulele i kazu, svi drugi su nastanjeni u Pančevu (i okolini) – Milorad Mića Ilić (bubnjevi), Branislav Stojić Branče (bas i vokal), Dragan Кrstić Кrle (gitara), Milenko Dabić (gitara i vokal), Gabi Fodor (usna harmonika i vokal), Bora Poznatov (lapstil gitara, rezonator gitara i harmonika) i Vojin Dobrić Gene (klavijature).

    A kada je reč o (relativno) novom nazivu benda, tu postoji jedna zanimljiva priča...

    – Staro ime nije odgovaralo ovoj vrsti muzike i prilikom odabira novog sve vreme mi se motao po glavi Li Van Кlif, moj omiljeni glumac iz „špageti vesterna”, koji je obeležio dobar deo mog odrastanja. Moj drugi aktivni bend S.T.R.A.H. na svom prvom albumu "Кvog!" ima numeru koja se upravo zove "Li Van Кlif" i može se slobodno nazvati odom, pošto to i jeste. Potom sam dugo pokušavao da nađem nesto s njim u vezi  što bi bilo prikladno za naziv grupe, ali ništa se nije uklapalo, sve dok nisam napisao njegove inicijale i pročitao: „elvisiz”. Pomislio sam: super, ovo ima dvostruko značenje! Na kraju sam dodao apostrof i malo slovo „z”, pa kad se tako ukuca na guglu, onda prvo  izlazimo mi, a potom sve drugo što koristi istu skracenicu, čega ima mnogo više nego što biste mogli da pretpostavite. U svakom slučaju  nadam se da The LVC'z kao naziv benda deluje zabavno i navodi na razmišljanje i želju za odgonrtanjem – kaže Žikić.

 
MarketingNajnovije vesti