Gitar Art Festival

Bus turneja kreativnog kursa gitare posetila Pančevo

Pančevo, Uto, 07/06/2016 - 09:26
Mirjana MarićBus turneja Kreativnog kursa gitare počela je u nedelju, 5. juna, a već u ponedeljak ovaj autobus posetio je Pančevo gde su na platou ispred Kulturnog centra Pančeva održani promotivni mini koncerti. Turneja će trajati do 24. juna i obuhvatiće 18 gradova širom Srbije. 

Na promo nastupu u Pančevu održan je program koji čini tri bloka – edukativni i dva muzička. Na samom početku predstavljena je klasična gitara, kao i polaznici kursa i profesori koji rade u Pančevu. Zatim je nastupila grupa Zabit i na kraju lokalni rok bend. U svakom gradu će po izboru organizatora nastupati lokalni bend koji se bavi autorskom muzikom.

Kreativni kurs gitare već pet godina unazad organizuje Gitar Art Festival u saradnji sa Američkom ambasadom. Ovaj projekat je namenjen onima koji ne idu u muzičke škole, koji nisu profesionalci, a vole da se bave gitarom bez obzira na uzrast i talenat, objasnio je Boško Radojković, osnivač i direktor Gitar Art festivala i kreativnog kursa gitare.

„Sve je podređeno tome da polaznici kursa kroz druženje, okupljanje i grupni rad zavole muziku, a tek onda nešto spontano nauče”, rekao je Boško Radojković.

Ideja je da osim časova muzike, koji se održavaju dva puta nedeljno tokom čitave školske godine, polaznici nastupaju i na pravim koncertima, kao što je to do sada bio slučaj. Plan je da ove godine polaznici posete 50. jubilarnu Gitarijadu u Zaječaru, na kojoj će u neformalnom delu nastupiti 150 polaznika ovog kursa.

Časovi kreativnog kursa gitare u Pančevu održavaju se u Kulturnom centru Pančeva, a vode ih profesori Nenad Petrović i Mihajo Jović.

Cena mesečnog kursa je 3000 dinara, a za sve one koji su upišu u junu biće jedan mesec gratis na samom kraju kursa. 

Bus turneja Kreativnog kursa gitare narednih dana posetiće Kovin, Smederevo, Majdanpek, Zaječar, Knjaževac, Niš, Kruševac, Jagodinu, Kragujevac, Vrnjačku Banju, Kraljevo, Novi Pazar, Užice, Požegu, Valjevo, Loznicu i Šabac.
MarketingNajnovije vesti