5. Festival humora i satire

Dodeljene nagrade za najbolju karikaturu i aforizam

Pančevo, Pet, 30/10/2015 - 23:50
Mirjana MarićPrvo veče 5. Festivala humora i satire, koje je održano u petak, 30. oktobra, u prostorijama Doma kulture Kačarevo, obeležila je radionica crtanja Nikole Dragaša i Borisa Stanića, nakon čega su dodeljene nagrade za najbolju karikaturu i najbolji aforizam.

imgl0889.jpg

 

Žiri u sastavu Nikola Dragaš, Boris Stanić i Marijan Muškinja doneli su odluku da je prvo mesto za najbolju karikaturu osvojila Aleksandra Radić, drugo Milana Stoiljković i treće Nikoleta Tomović.

Najbolji aforizam birali su Mića Nikolić i Zoran T. Popović, a nagrade su dobili Luka Glogovac i Nikola Stojanovski.

 

imgl0997.jpg

 

Nakon programa, održano je veče dečijih aforizama koje su priredili Bojan Ljubenović, Dejan Milojević i Zoran T. Popović. Ovom prilikom Bojan Ljubenović predstavio je svoje dve nove knjige – Knjiga za zaljubljene dečake i Knjiga za zaljubljene devojčice.

 

imgl1003.jpg

 

Drugog dana festivala, u subotu, 31. oktobra u 19:30h biće predstavljen dramski komad "Pisma iz Srbije" Bojana Ljubenovića u izvođenju Jovana Popovića. Nakon programa sledi izložba karikatura Dušana Gađanskog "Veselo pero". U programu će učestvovati Aleksandar Čotrić, Slobodan Simić, Miodrag Stošić i Zoran T. Popović. 

M.M. Veličković
MarketingNajnovije vesti