Dolovo film fest
Kultura

DOLOVO: Prvi filmski festival biće održan 5. januara

Izvor: 
013info Pon, 03/01/2022 - 15:47Prvi „Dolovo film fest” biće priređen u sredu, 5. januara, s početkom od 18 sati u Domu kulture „25. maj”.       

Tom prilikom biće premijerno prikazan novi film Bojana Vojnova pod nazivom „Ako tradicija nestane”, kao i njegovo nagrađeno ostvarenje „Povratak”. Publika će moći i ponovo da pogleda film „Dolovobook”, koji je premijerno prikazan 5. septembra 2021. godine na platou ispred Doma kulture, a biće emitovan i video-spot za pesmu „Vino iz Dolova”.

U prvom izdanju festivala, organizatori žele da prikažu produkciju amaterskih filmova nastalih u Dolovu tokom minule godine.

Pomenuti autor Bojan Vojnov i Udruženje "Srbija moj dom", ostvaruju kontinuitet u produkciji amaterskih filmova snimanih u Dolovu i na obližnjoj Leanci, kao delu Deliblatske peščare. Sada im se u prezentaciji Dolova kao filmskog mesta (u okviru „Dolovo film festa”), pridružuju Kino-klub "Moj krupni plan", Udruženje "Satibara" (sa filmom "Dolovobook"), i ekipa video spota za pesmu "Vino iz Dolova", koju čine Zoran Sve Jovanović, Dragica Užareva i Zorica Mladenović.

Vredi pomenuti da u Dolovu, profesionalne produkcije često snimaju materijal za svoje filmove i serije – primera radi, u 2020. godini snimane su scene za TV seriju o Tomi Zdravkoviću u produkciji "Kobre").

Manifestaciju organizuje udruženje „Srbija moj dom" u saradnji sa lokalnim instituacijam – Mesnom zajednicom, Domom kulture i JKP-om „Dolovi” i uz podršku Grada Pančeva.

 

 
MarketingNajnovije vesti