Foto: DOP (promo)
Kultura

DOM OMLADINE PANČEVO: Koncert EKV tribute benda KRUG

Pančevo, Čet, 12/07/2018 - 14:28
Aleksandar StojkovićU petak, 13. jula, od 21 sat na Letnjoj sceni Doma omladine Pančevo, Platou Milana Mladenovića, održaće se koncert EKV tribute benda KRUG. Ulaz je besplatan.  

Krug je nastao u proleće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarina Velika sa grupom ljudi koji su više od dve decenije na muzičkoj sceni Beograda. 

Ekatarina Velika ostavila je snažan trag na celokupnoj rok sceni i mnogim bendovima služila je kao uzor u stvaralaštvu. Na letnjoj sceni Doma omladine Pančevo održaće koncert u znak sećanja na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili.

“Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pružimo mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV da čuju uživo, da deo tog duha osete na koncertu u našem izvođenju muzike koju svi volimo.”

“Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju sa svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama”, kazu članovi benda.

A članovi su: 

Marko Milivojević- bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991. i svirao na albumima DUM DUM i NEKO NAS POSMATRA, kao i na live albumu KAO U SNU. 

Dragiša Uskoković - Ćima, koji je svirao na albumima NEKO NAS POSMATRA i KAO U SNU, te na velikom broju živih svirki u to vreme. 

Nemanja Dašić- vokal i gitara, inače član beogradskog benda Vampiri, 

Dejan Tomović – Tomke- klavijature, takođe član beogradskih Vampira.
MarketingNajnovije vesti