Kultura

Ekipa filma „Da li ste videli ovu ženu?“ gostuje u Pančevu

Izvor: 
013info Uto, 28/03/2023 - 12:30Film „Da li ste videli ovu ženu?“ reditelja Dušana Zorića i Matije Gluščevića prikazuje se u Dvorani Kulturnog centra od 30. marta do 1. aprila u 20 sati. Poslednje večeri prikazivanja nakon bioskopske projekcije publika će imati priliku i da razgovara sa delom autorske ekipe.

U vrelini letnjeg dana, Draginja pronalazi telo mrtve žene koja podseća na nju. U vrelini letnjeg dana, Draginja unajmljuje lažnog muža kako bi se pokazala pred prijateljima. U hladnoći zimske noći, Draginja luta ulicama grada u potrazi za izgubljenim pamćenjem. Kroz tri različita života, jedna sredovečna žena pokušava da iskoči iz svoje kože.

U filmu glume Ksenija Marinković, Isidora Simijonović, Boris Isaković, Alex Elektra, Ivana Vuković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić i Radoje Čupić.

Dušan Zorić i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njihovi filmovi su prikazani na velikom broju međunarodnih festivala gde su osvojili više nagrada. Dušanov dokumentarni film „Ljubav“ (2016) imao je premijeru na festivalu Visions du Réel u Nionu, dok je kratki igrani film „Strano telo“ (2018) uvršten u zvanični program Venecijanskog filmskog festivala. Matijin dokumentarac „Utopija“ (2016) prikazan je u Puli i na Martovskom filmskom festivalu, a njegov kratki igrani film „Loop“ (2017) imao je svetsku premijeru na festivalu u Lokarnu. „Da li ste videli ovu ženu?“ je njihov dugometražni debi.
MarketingNajnovije vesti