Gitara Foto: Piqsels
Kultura

Festival umetnosti "Litera Ars" od večeras u Pančevu

Izvor: 
Tanjug Čet, 09/09/2021 - 14:08Prvi međunarodni festival umetnosti „Litera Ars“ počinje večeras i trajaće do nedelje, 12. septembra u Pančevu, na Sekinom salašu, saopštili su organizatori.

Festival će otvoriti književnica Gordana Vlajić u 19 sati, kada će biti realizovana i izložba slika Ilije Šaule iz Filadelfije, kao i nastup pisaca učesnika Festivala.

Gosti manifestacije će biti istaknuti umetnici - pisci, kantautori, muzičari, slikari, glumci i književni prevodioci iz zemlje i inostranstva, među kojima i pisac Sergej Glovjuk iz Rusije, slikarka Mariana Georgieva iz Bugarske, španska književnica i rediteljka Adriana Hojos, predsednica PEN centra Albanije Entela Kasi.

Takođe na programu festivala će biti prisutni i kantautor Vedran Ivorek iz Hrvatske, spomenuti pisac i slikar Ilija Šaula iz Amerike, prozni pisac Ales Kožedub iz Belorusije, kao i pesnici Kajal Rza iz Azerbejdžana, Milica Bakrač i Radomir Uljarević iz Crne Gore.

Umetnički programi će se odvijati na sceni Sekinog salaša, u čitaonici Gradske biblioteke u Pančevu, kao i na brodu koji će ploviti Tamišom, galeriji u Kovačici i u rodnoj kući Đure Jakšića u Srpskoj Crnji.

Osnivač i direktor Festivala „Litera Ars" je pisac Miodrag Jakšić.
MarketingNajnovije vesti