Amplituda
Pančevo Film Festival

Filmski festival u Oberhauzenu u fokusu programa ''Amplituda''

Pančevo, Pet, 28/08/2015 - 15:42
Mirjana Marić
Specijalni gost programa Lars Henrik Gas, direktor Filmskog festivala u OberhauzenuOvogodišnji tematski filmski program „Amplituda“ Pančevo Film Festivala u fokus stavlja Filmski festival u Oberhauzenu, koji je jedan od najstarijih i najvažnijih festivala na svetu posvećenih isključivo kratkoj formi. Gost PAFF-a biće Lars Henrik Gass, direktor festivala. Prikazaćemo izbor kratkih filmova nakon čega će biti održan razgovor sa gostom. Moderatorka razgovora i selektorka filmova je Aleksandra Sekulić.

U okviru ovog programa, u subotu, 5. septembra, od 21.30 u dvorani „Apolo“ gledaćemo filmove „32+4“, „Plavii crveni“, „Vreme emitovanja“ i „Mars u bunaru“.

 

AMPLITUDE: OBERHAUZEN – POLITIČKO U FILMU | tematski program, kratki film

32+4

Chan Hau Chun / 2014 / 32 min. / Kina

Plavi i crveni / Blue and Red

Zhou Tao / 2014 / 25 min. / Španija, Tajland

Vreme emitovanja / Tiempo Aire

Bruno Varela / 2014 / 31 min. / Meksiko

Mars u bunaru / Sao hỏa nơi đáy giếng

Trương Minh Quý, Freddy Nadolny Poustochkine / 2014 / 19 min. / Vijetnam

 

Drugi Pančevo Film Festival - PAFF održaće se od 2. do 6. septembra na više lokacija u Pančevu. Filmske projekcije će se održavati u okviru šest filmskih programskih celina (takmičarske, revijalne i tematske), kao i raznovrsni prateći sadržaji festivala (koncerti, tribine, predavanja, radionice, izložbe). Festival organizuju mladi filmski radnici i umetnici okupljeni oko udruženja Pančevački filmski festival, u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva i Domom omladine Pančevo, uz podršku Grada Pančeva, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Austrijskog kulturnog foruma. Cilj PAFF-a je promocija nezavisne autorske kinematografije, kao i filmova visokobudžetne produkcije koji neguju originalan i kinematografski uzbudljiv pristup narativu, formi, strukturi i estetici.

Filmski program festivala je sastavljen od naslova sakupljenih sa raznih strana sveta, od dokumentarnih do igranih, eksperimentalnih i film eseja, kratkog, srednjeg i dugog metra, raspoređenih u više programskih celina, dve takmičarske („Svetionici“, „Rani radovi“) i nekoliko revijalnih („Svetla budućnost“, „Pafforama“, „Ponoćna jeza“, „Amplituda“).
MarketingNajnovije vesti