plakat
Kultura

Grad Pančevo na 10. Sajmu etno hrane i pića

Pančevo, Čet, 19/11/2015 - 23:46
Mirjana MarićGrad Pančevo predstaviće se na ovogodišnjem 10. Sajmu etno hrane i pića koji će se održati na Beogradskom sajmu u periodu od 25. do 28. novembra 2015. godine.

Sajam etno hrane i pića je specijalizovana manifestacija na kojoj se predstavljaju proizvođači specifičnih proizvoda, pripremanih na tradicionalan način i po tradicionalnim recepturama, od pretežno organski gajenih sirovina i u ograničenim količinama. Pokrovitelji ove manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i Grad Beograd, a suorganizatori su Privredna komora Srbije i Privredna komora Beograda u saradnji sa regionalnim komorama, zadružnim savezima i lokalnim samoupravama.

Grad Pančevo uzima učešće na grupnom štandu, gde će se predstaviti mali proizvođači hrane i pića sa teritorije grada Pančeva - udruženja, poljoprivredna gazdinstva i privredni subjekti koji proizvode hranu i piće na tradicionalan način.

Gosti na štandu Grada Pančeva će biti ZR Jovovača - proizvodnja rakije, Poljoprivredno gazdinstvo Ristić - proizvodi od crne ribizle, Poljoprivredno gazdinstvo Ćojbašić - proizvodnja vina i rakije, Poljoprivredno gazdinstvo Fišćag - proizvodi od rena i sezonskog povrća, Lajoš Šmit - vino od kupina i malina, Poljoprivredno gazdinstvo Stivčević - proizvodi od aronije, Udruženje vinogradrara i vinara "Sv.Trifun" Dolovo, Udruženje žena "Dolovke" - tradicionalna priprema štrudle i promocija "Štrudlijade", Udruženje vinara, vinogradrara i voćara "Grozd", Udruženje žena "Novoseljanke" ("Boboacele") - tradicionalna priprema hleba i promocija manifestacije "Banatski hleb", Udruženje žena "Omoljčanke" - stari zanati, tradicionalna hrana i seoski turizam, Udruženje žena "Sose" Banatski Brestovac - tradicionalni proizvodi od paprike i promocija manifestacije "Paprikijada", Drušvo pčelara - podružnica Pančevo - prozvodi od meda, Udruženje žena "Glogonjke" - očuvanje tradicije Rumuna i Makedonaca.
MarketingNajnovije vesti