Kultura

Izdvajamo iz programa Kulturnog centra Pančeva

Izvor: 
013info Uto, 23/05/2023 - 16:30U narednih deset dana program Kulturnog centra Pančeva biće u znaku Bijenala umetničkog dečjeg izraza – BUDI, koje se održava od 15. maja do 15. juna u više prostora u Gradu Pančevu, a u organizaciji Kulturnog centra Pančeva.

U okviru bioskopskog programa u Dvorani svakog dana do 31. maja, u 17.00 i 19.00 možete pogledati film Mala sirena, priču o sireni koja žudi da iskusi život na kopnu i, protivno želji svog oca, kralja Tritona, posećuje površinu, gde se zaljubljuje u čoveka, princa Erika.

BUDI bioskop i film„Čarolija Meseca” na programu su u sredu, 24. maja u 18.00 u Dvorani Kulturnog centra Pančeva.

U četvrtak, 25. maja u Gradskoj biblioteci Pančevo od 12 sati biće predstavljanje knjige „Fredi i Flo ne znaju za strah” Marije Kling (Nemačka). BUDI gošća promocije biće Ana Dragović Drljević iz Izdavačke kuće „Odiseja”.

Istog dana, u četvrtak 25. maja od 18.00 u Dvorani KCP premijerno će biti izvedena predstava za decu „Braća Grim” u koprodukciji Dečje scene „Pođi tuda…” KC Pančeva i „Čiča Mičinog pozorišta” (Beograd). Ulaz je slobodan, a besplatne karte preuzimaju se na blagajni Kulturnog centra. Prva repriza predstave je u subotu, 27. maja u podne.

Svi smo čuli za čuveni tim - braću Grim. Znamo priče o njima i njihove priče, ali sada pronalazimo još jednu - Vilhelm želi da postane pisac i da piše najlepše bajke svih vremena, ali nema avanturu koju može da pretoči u bajku. Zato se pridružuje vitezu Džejkobu Grimu i zajedno odlaze u avanturu u Magičnu Šumu Mirkvud. U toj avanturi postaju prijatelji i nastaje čuveni tim – braća Grim. Zaplet drame leži u avanturi da se pobedi Veštica Drvenog Srca. Tu će Džejkob dovesti svoju hrabrost, a Vil svoj kukavičluk, u pitanje. Kroz susrete sa raznim likovima u Magičnoj Šumi Mirkvud prikazujemo razne „buduće“ likove iz priča braće Grim. Kroz avanturu se obrađuje tema hrabrosti i šta znači hrabrost, tema viteštva i šta znači biti vitez, sve to upotpunjuje i Vilova ljubavna priča.

Tekst je napisao Mateja Popović, režiju potpisuje Ivan Mihailović, dok je za muziku bio zadužen Ivan Aleksijević. Uloge u predstavi tumače: Aleksandar Ristoski, Bogdan Bogdanović, Novak Radulović, Mina Radulović i Mateja Popović.

U petak, 26. maja u 12.00 u Dvorani KCP-a na programu je bioskopska premijera serijala „Teslini Znanjoni”, nakon koje će biti održan razgovor s autorima Branislavom Brkićem i Adom Brkić. Istog dana na istom mestu u 17.00 premijerno će biti prikazan i igrani film  „Škola na selu” Duška Mazalice, u kom uloge tumače Zoran Ćurguz, Bojan Kolopić, Nenad Okanović, Bojan Ivković, Gordana Milinović, Maja Vujanović.

U nedelju, 28. maja od 12 sati u BUDI paviljonu u Narodnoj bašti na programu je BUDI ART EKO-KAMP 2, u okviru kojeg će biti upriličeno svečano otvaranje prve samostalne izložbe  „Takva sam ti ja”, Zoje Medenice. Tada će nastupiti i Kamerni sastav „Duo momci”, kojeg čine Dimitrije Mitreski i Ognjen Janjić (violina), u klasi prof. Vojkana Popovića u MŠ „Jovan Bandur”. Nakon njih nastupiće i hor „Deca sa Meseca” Doma za decu „Vera Radivojević” iz Bele Crkve.

U ponedeljak, 29. Maja u 18.00 u Foajeu Kulturnog centra na programu je multimedijalni performans za decu „Probudimo strip” i otvaranje izložbe Novosadskog dečijeg kulturnog centra, po ideji Ljubice Tankosić. U isto vreme u istom prostoru biće održana i radionica stripa s Nikolom Dragašem.

U utorak, 30. maja na BUDI programu je Knjiški utorak, kada će u 10. 00 u Gradskoj biblioteci biti predstavljanje knjiga iz edicije „Gospodin Oliver” Dragane Mladenović. Nakon toga, od 12 sati u istom prostoru biće predstavljena i knjiga „Sve što (ni)sam…” iste autorke.

U sredu, 31. maja od 19 sati u Dvorani KCP na program je BUDI bioskop i film „Najbolji rođendan ikada” (animirani, sinhronizovani, Nemačka, 74 min, 2021).

Predstava za mlade „Na litici” u režiji Zorana Zarubice na programu je u četvrtak, 1. juna u 19.00 na Sceni KCP-a. Uloge tumače Maja Suša i Nikola Pavlović. Nakon predstave sled ii tribinski razgovor „Korak pre” sa psihološkinjom Silvijom Patalov.

U petak, 2. juna u Foajeu KCP-a u 12.00 na programu je radionica „Kinderuni”, pod pokroviteljstvom „Gete instituta” Beograd i PASCH-inicijative. Od 16.00 istog dana na Sceni biće održana oredstava za bebe „Pričalica”,u produkciji „Teatra u pelenama” iz Subotica. Režiju potpisuje Branislav Trifković, a u loge tumače Danka Balać, Viktorija Palfi, Svetlana Abramović, Branislav Trifković. U istom prostoru od 17.00 na programu je predstavljanje portala „Bebac.com” i razgovor na temu „Kako tražimo informacije o roditeljstvu”. U program učestvuje psihološkinja Jasmina Mihnjak.

 
MarketingNajnovije vesti