Kultura

Izdvajamo iz programa Kulturnog centra Pančeva od 6. do 16. juna

Izvor: 
013info Uto, 06/06/2023 - 12:22U narednim danima program Kulturnog centra Pančeva biće u znaku Bijenala umetničkog dečjeg izraza – BUDI, kao i 12. Klasik Festa, međunarodnog festivala klasične kamerne muzike.

U utorak, 6. Juna u 19h u Dvorani KCP-a, na BUDI repertoaru je predstava „2:14” Davida Pakea, Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej, u režijai Igora Pavlovića. Uloge tumače Srđan Tomić, Gordana Adamov, Vanja Bojović, Teodora Zdravković, Dimitrije Tucakov, Uglješa Surdučki, Stasja Štrbački, Sara Petković, Ivana Onjin, Aldijana Sivčev, Katarina Jakić, Vasja Subakov. Komad „2:14” je ansambl predstava u kojoj pratimo živote četvoro tinejdžera i profesora engleskog u njihovoj svakodnevici u školi i van nje, sve do eksplozije nasilja koje, nažalost, sve češće dobija svoj tragični odjek u stranim i domaćim vestima. Međutim, iako se završava naglim i neočekivanim krajem, upravo on daje sav smisao ovom komadu.

U sredu, 7. Juna u 10 sati, u ŠOSO „Mara Mandić” na BUDI programu je izrada murala „KOBAJAŠKI”, uz gostovanje Joškina Šiljana i Stefana Tićmija.

Istog dana u Dvorani KCP-a u18.00 na programu je BUDI bioskop i film „Romin frizerski salon”. Uloge tumače Vita Heijmen, Beppie Melissen, Noortje Herlaar, Guido Pollemans, Sascha Geršak, a režiser je Mischa Kamp. Romi nakon škole mora da ostane sa svojom bakom. To je tako dosadno. Baka je frizerka, stroga je i zaljubljena u svoj salon. Ali njeno pamćenje nije najbolje, a šarmantna Romi može biti od pomoći sa mušterijama i finansijama.

Svečano otvaranje Klasik Festa biće održano 8. juna u 20h u Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog u Pančevu, kada će biti izvedena dela Ravela, Žolivea, Debisija i Risa, u interpretaciji internacionalnog sastava koji čine Hana Paraušić (harfa), Robert Lakatoš (violina), Miladin Batalović (violina), Jožef Bisak (viola), Senja Rumukainen (violončelo), Nikolaj Sajko (violončelo), Slobodan Gerić (kontrabas), Milena Lipovšek (flauta), Ognjen Popović (klarinet), Nenad Janković (fagot), Boštjan Lipovšek (horna) i Lorenco Kosi (klavir). Ulaz na koncert je besplatan.

U Кafe „Galerija” Pančevo, u 11.00, u petak, 9. juna biće održana BUDI radionica scenaristkinje Ane Janković „Osmisli svoj spot”.

U petak, 9. juna u Evangeličkoj crkvi u Pančevu u 20 sati na programu Klasik Festa su dela Plejela, Merkua, Sedlara i Fibiha. Dela izvode Miladin Batalović (violina), Nikolaj Sajko (violončelo), Milena Lipovšek (flauta), Ognjen Popović (klarinet), Dositej Novaković (klarinet), Nenad Janković (fagot), Boštjan Lipovšek (horna) i Lorenco Kosi (klavir), a ulaz na program je besplatan za sve posetioce.

U subotu, 10. juna na Platou ispred KC Pančeva u 11.00 na programu je BUDI Buvljak za decu! Svi znamo da je Nemačka zemlja gost-domaćin ovogodišnjeg BUDI-ja. Mislili smo i razmišljali da li postoji neka sličnost između glavnog grada Nemačke – Berlina i našeg Pančeva i shvatili: da! Buvljak! I jedan i drugi grad su poznati po svojim buvljacima! Zato vas pozivamo da ove subote na plato ispred Kulturnog centra Pančeva iznesete sve sa čime ste spremni da se rastanete – knjige, igračke, krpice, crteže, đinđuve, šnalice, sveščice (možda i neke sveže kolače, limunadu, oranžadu) i da ih razmenite, trampite (ili prodate!) za nešto vama novo i zanimljivo.

Od 12 sati na istom mestu biće promovisan album „Muzika za zelenu planetu” i spot prvog singla s albuma, pesme „Baba komšinica”

Istog dana u Svetosavskom domu u 20 sati biće održano treće veče Klasik Fest-a, uz kompozicije Mendelsona, Kodalja i Mocarta, u izvođenju Roberta Lakatoša (violina), Jožefa Bisaka (viola), Senje Rumukainen (violončelo) i Lorenca Kosija (klavir). Ulaz na ovaj program je takođe besplatan.

U nedelju, 11. Juna u 12 sati u BUDI paviljonu u Narodnoj bašti na programu je BUDI ART EKO-KAMP 4 biće održan koncert saksofonista Aleksandre Ninić, Teodore Ninić, Strahinje Jaćimovića, Hane Jaćimović, Ognjena Pendića i Mihajla Stefanova, iz klase prof. Srđana Paunovića MŠ „Jovan Bandur” Pančevo. Takođe, biće održana i predstava „Kockice i tri devojčice” u režiji Đorđa Radovanović.

Završne večeri Klasik Fest-a, u nedelju, 11. juna u Kulturnom centru Pančeva, na programu je Disco party s Balkanskom kamernom akademijom, uz dirigenta Aleksandra Kojića. Ulaznice po ceni od 1.000 rsd mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra.

U petak, 16. juna u 19.00 u Foajeu Kulturnog centra biće otvorena izložba slika Udruženja invalida rada i OSI Grada Pančeva, Izložene slike su nastale u periodu od  2021. i 2022. godine na slikarskim radionicama koje se održavaju svake srede u vremenu od 10 do 13 časova u prostorijama Udruženja, Vojvode Radomira Putnika 19, Pančevo. Radionice vodi od samog osnivanja, slikarka Jelena Badnjevac Ristić. Izlagači su Embeli  Lajoš, Jovanović  Anđelka, Lukić  Milenko, Nakarada  Ilija, Novković  Vesna, Počuča  Božana, Rašajski  Zorica, Snežana Milanović  Naumović, Stefanović  Kata, Šeberle  Šandor.

 
MarketingNajnovije vesti