Kultura

Izložba slika naive Nikole Lapića u Starčevu

Izvor: 
M.D. Sre, 21/09/2022 - 14:28Prva samostalna izložba amaterskog slikara Nikole Lapića otvorena je sinoć u Domu kulture u Starčevu.  U prepunoj sali, publika je imala prilike da vidi 24 slike naive na kojima dominiraju motivi banatskih i srbijanskih sela i života u njima. 

Nikola Lapić (74) je starčevački slikar koji se slikarstvom bavi više od 40 godina. Bio je član likovne  sekcije "Utve" i do sada je imao dve grupne izložbe. Kako je rekao, njegovi uzori su Paja Jovanović i Uroš Predić.

Selektor izložbe, akademska slikarka Maja Poljak Petrović rekla je da ova izložba daje  poseban pečat starčevačkom slikarstvu i da je Lapić izvrsni umetnik.   

Starčevački slikar Nikola Poljak, na čiju inicijativu je i organizovana izložba, rekao je da je Nikola Lapić izabrao put sopstvenog sentimenta i da uvek slika ono što oseća, vraćajući se često motivima iz svoje mladosti.

Otvarajući izložbu, direktor Doma kulture Darko Ješić nije skrivao zadovoljstvo zbog velike posećenosti izložbe i najavio brojne događaje za naredni period, poput međunarodnog festivala malih tamburaških sastava "Starčevačka tamburica".

Prodajnu izložbu Nikole Lapića posetioci mogu posetiti na drugom spratu Doma kulture u Starčevu narednih mesec dana.
MarketingNajnovije vesti