Za završetak treće priča filma „Razbojnici Banata” potrebno oko milion dinara

Jedan dan sa „razbojnicima” (FOTO)

Pančevo, Sub, 23/07/2016 - 19:47
Mirjana MarićPANČEVO, 23. jul -  Iako sa vrlo ograničenim budžetom, nastavljeno je snimanje filma „Razbojnici Banata” Ivana Rakidžića.

Ovaj projekat započet je 2014. godine, ali zbog nedostatka podrške, u finansijskom smislu, još uvek nije završen. Od Grada je dobijeno nešto sredstava (168 hiljada dinara), koja su uspela da pokriju jedan mali deo snimanja. Od nekih privednika koji su obećali pomoć i dalje se čeka odgovor. Posetili smo lokaciju gde je sniman novi segment filma i uverili se da uprkos svim problemim, entuzijazam i želja da jedna dobra ideja dobije svoju krajnju formu, ovoj ekipi ne manjka.

U poslednjih desetak dana snimana je treća priča filma, a adekvatan ambijent za ove scene pronađen je u Dolovu. Kako reditelj Ivan Rakidžić kaže, snimljeno je dosta scena za vrlo kratak vremenski period.

„Za ovu treću priču smo uspeli da angažujemo veliki broj glumaca. Imamo oko 20 glumaca koji učestvuju u ovoj epizodi. Od toga se pojavljuju neka nova, a stara zvučna imena, kao što su Vlasta Velisavljević, Bole Stošić, Milan Caci Mihajlović, pozorišna glumica Vesna Pastrović Šašić i još nekoliko novih glumaca - mladih, neafirmisanih”, rekao je Rakidžić.

img_7884.jpg

On je istakao da je povezivanje mlađih glumaca sa kolegama koji imaju dugogodišnje iskustvo postojala od početka snimanja i da je cilj da se mladi glumci na ovaj način afirmišu.

Iako je bilo najavljeno da će se prvenstveno snimati u Zrenjaninu, ipak je izbrano Dolovo kao prva lokacija, zbog nedostatka sredstava. Za sada je snimljeno oko 65% treće epizode, ali isto toliko i ukupnog materijala za film čija je kranja forma i dalje neizvesna. Kako reditelj kaže, tek sada predstoje najskuplje stvari kao što su postprodukcija, montaža i obrada.

Kako bi se završetak treće priče priveo kraju, neophodno je oko milion dinara. Film „Razbojnici Banata” jedan je od većih poduhvata u oblasti kulture u Pančevu u poslednje vreme i ovim putem apelujemo na sve one koji su u mogućnosti da na neki način pomognu završetak snimanja filma, da to i urade.

„Bez obzira na teškoće i što smo radili sa tako velikim nedostatkom novca, mi smo uspeli da realizujemo ovaj deo projekta. Ostale su nam samo neke dve scene koje stvarno nismo mogli da snimimo zbog nedostatka vremena i angažovanosti kolega glimaca, koji su u ovo vreme rasprodati i učestvuju u nekim drugim projektima za koje su plaćeni. Kod nas još uvek niko nije dobio ni dinara. Ali, važno je da sama ideja filma teče, a sve dobre i prave ideje dolaze slučajno, tako je i ova došla sasvim slučajno”, rekao je Rakidžić.

Ono što ističe reditelj, to smo i mi zatekli na terenu. Ljude koji sa zadovoljstvom rade.  Profesionalce koji veruju i realizuju jednu originalnu i dobru ideju.

M. M. Veličković

Pogledajte i:

Neka privrednici podrže "Razbojnike"

 

img_7807.jpg

 

img_7830.jpg

 

img_7835.jpg

 

img_7839.jpg

 

img_7814.jpg

 

img_7843.jpg

 

img_7845.jpg

 

img_7846.jpg

 

img_7851.jpg

 

img_7855.jpg

 

img_7866.jpg

 

 

 

img_7888.jpg

 

img_7890.jpg

 

img_7896.jpg

 

img_7916.jpgMarketingNajnovije vesti