Foto: Goran Nikolić
Kultura

Još jedan pogled na Uroša Predića do 12. juna pred Pančevcima

Pančevo, Uto, 31/05/2016 - 00:38
Mirjana Marić


U ponedeljak 30. maja u Narodnom muzeju Pančevo svečano otvorena izložba „Još jedan pogled na Uroša Predića“, u okviru pratećeg programa gradske manifestacije „Dani Vajferta“. Autor postavke je Dimitrije Jovanov, kustos istoričar umetnosti, a prisutnima su se obratili Svetlana Mesicki, direktor Narodnog muzeja Pančevo i Branislav Rovčanin, direktor Turističke organizacije Pančevo.

„Fokus ovogodišnje manifestacije je vreme pravih vrednosti i promocija uglednih građana, a ideja organizatora manifestacije jeste da se pored lika i dela Đorđa Vajferta, koji je obeležio period između dva rata, skrene pažanja i na druge znamenite ličnosti Pančeva tog vremena, poput Uroša Predića i Olge Smederevac.“ – istakao je Branislav Rovčanin, direktor Turističke organizacije Pančeva.

„Saradnja Narodnog muzeja Pančevo i Turističke organizacije Pančevo primer je dobre prakse saradnje dve ustanove, koje zajedničkim snagama razvijaju kulturni turizam grada Pančeva i promovišu ugledne građane koji su tokom svog života ostavili traga u istoriji samog grada tako, ali i na celokupnu istoriju našeg naroda.“ – izjavila je Svetlana Mesicki, direktor Narodnog muzeja Pančevo.

U fundusu Zbirke likovnih umetnosti pančevačkog Muzeja čuva se oko tridesetak dela jednog najvećih srpskih slikara realizma.

Ulaz je besplatan, a postavka se može videti do 12. juna.

 
MarketingNajnovije vesti