zoran
Nagrada Beogradskog aforističarskog kruga za najbolju knjigu aforizama na srpskom jeziku u 2015. godini

Još jedno priznanje za Zorana T. Popovića

Izvor: 
Beogradski aforističarski krug Ned, 13/03/2016 - 17:03
Popović je četvrti dobitnik ovog priznanja koje je ustanovljenog 2013. godine.Zoran T. Popović dobitnik je nagrade Beogradskog aforističarskog kruga za najbolju knjigu aforizama na srpskom jeziku u 2015. godini za zbirku „Daće Bog, ako Bog da“.

Tročlani žiri koji su činili Dušan Puača, Veselin Mišnić Lari i Aleksandar Čotrić bio je jednoglasan prilikom odlučivanja. Nagrada, koja se sastoji iz plakete i novčanog iznosa, dobitniku je uručena 11. marta u Udruženju književnika Srbije.

Predsednik žirija Dušan Puača istakao je da je „nesumnjiva darovitost za uočavanje i stvaranje paradoksa koja se ispoljila u prethodnim Popovićevim knjigama – došla je do punog izražaja u zbirci 'Daće Bog, ako Bog da'“.

„Popovićeva najnovija knjiga je tematski uređena, što znatno olakšava čitanje. Knjiga sadrži zadivljujuće veliki broj kvalitetnih aforizama i pleni obuhvatnošću i raznovrsnošću tema. Svi aforizmi u njoj su zreli, potpuno izbrušeni i u kvalitativnom smislu ujednačeni. Pisani su upečatljivo, jezički prefinjeno, ali i komunikativno“, navodi se u obrazloženju žirija.

Zbirka aforizama „Daće Bog, ako Bog da“ u februaru je nagrađena i priznanjem „Radoje Domanović“.
MarketingNajnovije vesti