mika
Kultura

Mikini dani – Dani Miroslava Antića

Pančevo, Uto, 17/11/2015 - 22:08
Mirjana MarićU Kulturnom centru Pančeva se 24. i 25. novembra održava manifestacija „Mikini dani“, posvećena našem poznatom pesniku – Miki Antiću.

U okviru manifestacije, na čije je programe ulaz besplatan, posetioci će biti u prilici da pogledaju dokumentarni film iz serije „Umetničko veče“, pod nazivom „Miroslav Antić, pesnik izuzetak“. Ovaj program, održaće se u utorak, 24. novembra u 20 časova, na Sceni Kulturnog centra Pančeva. Nakon projekcije filma zakazan je i razgovor sa autorom, Josipom Babelom, koji će voditi Nemanja Rotar, direktor Kulturnog centra i pisac romansirane biografije o Miki Antiću „Sutradan posle detinjstva“.

Druge večeri manifestacije „Mikini dani“, u sredu 25. novembra od 20 časova, na Sceni Kulturnog centra biće izveden pozorišni performans „Mika“ udruženja „Kreativni haos“ iz Smedereva.

Predstava „Mika” na jednistveni način kombinuje akrobatske veštine glumaca pozorišta „Kreativni haos” i poeziju Mike Antića. Stihovi Mike Antića iskorišećeni su kao replike kojie pogađaju samu suštinu njegovog stvaralaštva, a pojačani su nesvakidašnjim scenskim pokretom. Gledalac prati dinamičan razgovor između Pesnika i Slikara koji postepeno otkrivaju jednu dušu koju dele. Mika Antić – genije čiji stihovi i slike boje život na način koji pravi kovitlac emocija i ideja kroz koje preživljavamo trenutke potpune istine, gde ostaju samo čovek i umetnost. Suočeni, prožeti, neraskidivo povezani u detinjstvu, ljubavi, snovima, društvu.

U predstavi igra troje glumaca, Stefan Nikolić, Nevena Rakočević i Uroš Pavlović, uz muzičku pratnju na gitari. Postavljena je i premijerno izvedena u Centru za kulturu Smederevo u junu, 2014. godine, u režiji Nevene Rakočević.

 

Program „Mikini dani“

Projekcija filma Miroslav Antić, pesnik izuzetak

Dokumentarni film iz serije „Umetničko veče”

Nakon projekcije razgovor sa autorom programa Josipom Babelom, razgovor vodi Nemanja Rotar

24. 11. u 20h, Scena

 

Pozorišni performans Mika

Udruženje „Kreativni haos”, Smederevo

Igraju: Stefan Nikolić, Nevena Rakočević, Uroš Pavlović

25. 11. u 20h, Scena
MarketingNajnovije vesti