Noć muzeja
Kultura

NARODNI MUZEJ PANČEVO: U novembru izložbe Nikole Vlajića i Milana Ćuka

Izvor: 
013info Uto, 03/11/2020 - 23:56

Zbog situacije sa Covid19, ovogodišnje obeležavanje  evropske Noći muzeja, pomereno je sa treće nedelje maja, za subotu 14. novembar 2020.
 
Organizacija Muzeji Srbije, svake godine u sklopu Manifestacije koja traje nedelju dana u maju mesecu, obeležava Nacionalnu nedelju muzeja (treća nedelja maja), međunarodni Dan muzeja (18. maj) i evropsku Noć muzeja (treća subota u maju mesecu).
 
Ove godine celokupna Manifestacija premeštena je u novembar, a trajaće od 10 -14. novembra pod sloganom Muzeji Srbije - Muzeji za jednakost, raznolikost i jednakost.
 
U Narodnom muzeju Pančevo, od utorka 10. novembra publika će besplatno moći da pogleda dve izložbe:
  • izložbu etnologa, savetnika u kulturi Nikole Vlajića iz Pančeva, pod nazivom "Jedan goblen, jedna priča", koja priča o fenomenu goblena, čuvenom Vileru, tehnikama izrade, ali najviše o motivima i pričama vezanim za popularne predstave na goblenima.
  • izložbu slikara-restauratora Milana Ćuka iz Beograda, pod nazivom "Mozaici iz drugog univerzuma". Na izložbi će biti predstavljeni mozaici Marvelovih i superheroja kuće DC, rađeni u klasičnoj tehnici kamenih i staklenih tesarakta.
Obe izložbe biće dostupne publici od utorka 10. novembra, tokom trajanja Manifestacije Muzeji Srbije - Muzeji za jednakost, raznolikost i inkluziju, i do kraja novembra.
 
 
Radno vreme sa posetiocima Narodnog muzeja Pančevo je od utorka do subote 10-18 časova, a u subotu 14. novembra, Muzej će za posetioce biti otvoren do 22 časa.
 
 
Zbog pandemije Covid19, Narodni muzej Pančevo moli sve posetioce da nose zaštitne maske i da se pridržavaju propisnog međusobnog rastojanja. 
 

MarketingNajnovije vesti