Narodni muzej Pančevo
Kultura

Noć muzeja danas i u Pančevu

Izvor: 
013info Sub, 14/11/2020 - 09:57

I u Narodnom muzeju Pančevo u subotu, 14. novembra, obeležava se evropska Noć muzeja. Posetioci danas imaju priliku da posete muzej od 10 do 22 sata i da pogledaju izložbz Nikole Vlajića "Jedan goblen, jedna priča" i Milana Ćuka „Mozaici iz drugog univerzuma".

"Jedan goblen, jedna priča" je izložba koja priča o fenomenu goblena, čuvenom Vileru, tehnikama izrade, ali najviše o motivima i pričama vezanim za popularne predstave na goblenima. U 18 sati posetioce će kroz izložbu voditi autor Nikola Vlajić.

Na izložbi pod nazivom "Mozaici iz drugog univerzuma" predstavljeni su mozaici Marvelovih i superheroja kuće DC, rađeni u klasičnoj tehnici kamenih i staklenih tesarakta. I kroz ovu izložbu biće organizovano stručno vođenje, a Milan Ćuk će to učiniti u 19 sati.

 

Obe izložbe dostupne su publici od utorka 10. novembra, tokom trajanja Manifestacije Muzeji Srbije - Muzeji za jednakost, raznolikost i inkluziju, i do kraja novembra.
 
 
Radno vreme sa posetiocima Narodnog muzeja Pančevo je od utorka do subote 10-18 časova, a u subotu 14. novembra, Muzej će za posetioce biti otvoren do 22 časa.
 

MarketingNajnovije vesti