Humanitarni koncert

Omaž šahovskom velemajstoru Svetozaru Gligoriću – Gligi

Pančevo, Uto, 21/06/2016 - 15:08
Mirjana MarićPANČEVO, 21. jun – Večeras od 19 časova u Kulturnom centru Pančeva biće održan humanitarno scensko-muzički program koji je posvećen šahovskom velemajstoru Svetozaru Gligoriću – Gligi, a čiji je cilj prikupljanje sredstava za izgradnju Muzeja Svetozara Gligorića u Pančevu, koji je celu svoju zaostavštinu poklonio gradu Pančevu.

Za izuzetne zasluge i neponovljive rezultate u više oblasti, svoj veliki doprinos nauci i svojoj zemlji, ali i u svetu, Svetozar Gligorić – Gliga nosilac je svih najviših državnih i društvenih priznanja i odlikovanja Jugoslavije i Srbije, kao i mnogih priznanja širom sveta. Svetozar Gligorić je istinski velikan i gorostos našeg sporta i kulture, svojim grandioznim delom i blistavom biografijom bez ijedne senke. Bio je sinonim najuzvišenijih ljudskih, stvaralačkih i sportskih vrednosti, poseban čovek i neponovljiva ličnost, jednom rečju genije.

Pančevcima je više decenija pružao izuzetnu pomoć pri organizovanju najvećih šahovskih i kulturnih događaja posebnog međunarodnog značaja. 

Pančevo ima tu čast i privilegiju da Gligorićevo epohalno delo i stvaralaštvo neprocenljive vrednosti bude trajno u našem gradu. Legat je dobijen od Gligorićeve rodbine, a ovaj humanitarni koncert je jedan od pokušaja da se uredi muzejski prostor u kome će se on nalaziti.

Neće biti klasične prodaje karata, već su dobrodošli dobrovoljni prilozi. 
MarketingNajnovije vesti