Grad Pančevo
Kultura

Otvorena izložba ‚‚Život planete počinje u mom srcu"

Izvor: 
Grad Pančevo Sre, 25/05/2016 - 16:37


PANČEVO – U sredu 25. maja u holu Gradske uprave otvorena je izložba dečijih likovnih radova „Život planete počinje u mom srcu”. Ova tema bila je inspiracija učenicima od 4. do 8. razreda osnovnih škola u Pančevu i naseljenim mestima da pokažu svoj talenat i maštovitost. Njihovi radovi biće izloženi do 30. maja 2016. godine i rezultat su ekološke akcije ‚‚Sakupi i uštedi, videćeš da vredi”, koja je po drugi put realizovana u našem gradu.

Prvo mesto osvojila je Helena Malić, učenica razreda IV-3, takođe iz pančevačke OŠ ‚‚Sveti Sava”. Druga nagrada pripala je Sari Knežević, učenici razreda V-3 OŠ ‚‚Sveti Sava”, a treću nagradu dele Emilija Jakovljević, učenica razreda II-2 OŠ ‚‚Žarko Zrenjanin” iz Kačareva i Marko Košpić, učenik razreda V-4 OŠ ‚‚Sveti Sava” iz Pančeva.

Grad Pančevo
izlozba.jpg

Na otvaranju, prisutnima se obratila članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Katarina Banjai.

Kao što život ove planete počinje u dečjem srcu, tako i njihovo detinjstvo, njihovo srećno i zdravo odrastanje i njihov budući život počinju i traju zahvaljujući srcu ove planete, i zato je naš zajednički zadatak da životnu sredinu čuvamo zdravom, a naš grad čistim, poručila je članica Veća.

Ona je istakla značaj edukacije dece u oblasti zaštite životne sredine, naročito kada je reč o odlaganju ambalažnog otpada, što je i cilj ove akcije, kako bi naši najmlađi tokom odrastanja uticali na svoje roditelje i na ljude u okruženju.

Grad Pančevo
izlozba.jpg

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva nagradio je učenike odlaskom na jednodnevnu ekskurziju na Palić 4. juna, koji će se pridružiti pobedničkom odeljenju akcije „Sakupi i uštedi, videćeš da vredi“, i izdanjima Sekretarijata za zaštitu životne sredine: „Ekopedija“ i „Ekobukvica“. Prvonagrađena Helena Malić dobila je i fleš memoriju, a njen crtež naći će se na naslovnoj strani sledećeg broja ‚‚Ekopedije”.

Izložbu su organizovali JKP „Higijena“, Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva, Centar za talente „Mihailo Pupin“ iz Pančeva i JKP „Zelenilo“.
MarketingNajnovije vesti