Foto: privatna arhiva
Kultura

Pančevac snimio segment međunarodne horor-antologije „Deathcember”

Izvor: 
013info Čet, 21/02/2019 - 11:32Režiser iz Pančeva Milan Todorović učestvovao je u snimanju jedne od dve srpske priče međunarodne horor-antologije „Deathcember” koja će biti premijerno predstavljena na najvećem festivalu fantastike na svetu „Sitges” u Španiji.

Priču „December the 19th” režirao je Todorović, reditelj i producent filmova „Zona mrtvih”, „Mamula” i „Procep”. On je docent na Fakultetu dramskih umetnosti i jedan od reditelja na serijama „Sinđelići” i „Urgentni centar”.

Za naš portal objasnio je da ovaj projekat čine dvadeset četiri kratke priče koje se dešavaju u danima pred katolički Božić i da svaka priča zapravo ima svoj datum kada se dešava.

– Nemački producenti su me kontaktirali još prošle godine, i već sama činjenica da su se baš mene setili mi je veoma značila. Tada nisam imao pojma ko će biti ostali autori. Ispostavilo se da su među njima neka od najznačajnijih imena horor žanra, kao što je na primer Ruđero Deodato, reditelj čuvenog „Holokausta ljudoždera”. Moram priznati da mi je zaista čast što sam deo ove antologije. Inače su antologije u kojima više autora radi kratke priče dosta zapažene uspehe imale do sada – na primer „Abeceda smrti” ili „VHS”, ali mislim da je ovo jedna tematski kompaktnija antologija, gde je uslov da priča sadrži neke od karakterističnih novogodišnjih/božićnih elemenata – rekao je Todorović.

On je objasnio da se nakon što je dobio ponudu našao sa kolegom rediteljem Momirom Miloševićem, kojem je predložio da napiše scenario za ovaj projekat.

– Mislim da je naš scenario prvi stigao u produkciju i jedan je od nekolicine na osnovu kojih su odobrena sredstva za celokupan projekat. U našoj priči, koja je zaista vezana za konkretan datum, koja se i zove „Decembar devetnaesti“, dve devojke (Tamara Radovanović i Pančevka Helen Babić) se napiju na poznatoj Slavi koja se obeležava tog dana, i tako pijane odu na klizalište u sred noći, gde dođe do krvavog incidenta. Ideja nam je bila da se na kritički način osvrnemo i na obicaj koji je postao povod za neumereno konzumiranje jela i pića, što apsolutno nije u duhu hrišćanske tradicije – istakao je pančevački režiser.

Drugi srpski segment u pomenutoj međunarodnoj horor-antologiji će raditi Lazar Bodroža, reditelj hit-filma „Ederlezi Rising”.
MarketingNajnovije vesti