blues Foto: Zoran Kompar
Kultura

Pančevački bend nastupa na Nišvilu

Pančevo, Čet, 21/07/2016 - 22:45
Mirjana MarićPANČEVO, 21. jul - Pančevački bend Soul Steamers nastupaće na ovogodišnjem džez festivalu - Nišvilu, koji će biti održan od 11. do 14. avgusta u Nišu. 

Ova blues soul grupa imaće priliku da svira dve večeri za redom. Prve večeri, u petak, 12. avgusta nastupaće na Welcome stage-u, a već sutra u subotu, 13. avgusta na Blues stage-u. Soul Steamers će se publici na Niškom džez festivalu predstaviti autorskim pesmama koje će se naći na njihovom prvom albumu „I do believe”. Sa bendom će nastupati Marija Tomić i Katarina Arsenov, kao back vokali. 

Podsećamo da je bend dobio poziv dobio od glavnog producenta Niškog džez festivala „Nisville” koji ih je kontaktirao, nakon što je naišao na demo snimke na SoundCloud-u i putem društvenih mreža. 

Bend Soul Steamers čine mladi muzičari, uglavnom studenti Beogradskog univerziteta Dušan Pavlov – vokal i gitara, Mladen Marković - usna harmonika, Milos Racić bass gitara, Željko Stanjkovski – klavir i Milan Topalovački – bubnjevi.

Iako zvanično oformljen 2014. godine, bend je u sadašnjem sastavu počeo je da nastupa u januaru 2015. kada je umesto bubnjara Dejana Pavića došao Milan Topalovački. Tokom 2014. bend je nastupao na Riverside Blues Festivalu i Art & Blues Festivalu i mnogim klubovima u Beogradu, ali se u poslednje vreme posvetio svom prvom albumu „I do believe”.

Više o programu festivala Nišvil saznaćete ovde. 

Pogledajte i:

Prvi spot blues benda Soul Steamers
MarketingNajnovije vesti