Kultura

Pančevački osnovci upoznali Ljubivoja Ršumovića

Pančevo, Pon, 13/06/2016 - 16:44
Mirjana MarićU organizaciji Doma omladine Pančevo, u ponedeljak, 13 juna, održano je književno podne sa pesnikom Ljubivojem Ršumović za đake od 1. do 4. razreda OŠ „Vasa Živković” i OŠ ”Branko Radičević”.

Dvorana „Apolo” Doma omladine orila se danas pesmama „Išli smo u Afriku”, „Razbole se lisica i ”Deca su ukras sveta”, a zajedno sa đacima nižih razreda osnovnih škola pevao je i njihov tvorac, čuveni pesnik Ljubivoje Ršumović.

Ovom prilikom čuveni Ršum čitao je deci svoje pesme, razmenio par fazona i fora i tesitrao svoju dragu publiku koliko su vešti u kreiranju rima. Na pitanje gde pronalazi inspiraciju za pisanje knjiga za decu, Ršum je rekao sledeće:

„Pitanje inspiracije je večno pitanje. Vrlo često pesnici dobijaju to nadahnuće, odnekle iz duše, iz sebe. Naravno, pored duše, da bi probudio nadahnuće, pesnik mora da ima moć zapažanja. On mora očima, ušima i svim čulima da prati svet oko sebe i da, naravno, na svoj originalan način to pretvara u književno delo pesmu, priču ili roman.”

On je takođe rekao da su deca veoma zahvalna publika, jer aktivno učestvuju u svemu i da je prilika da vide pesnika ispred sebe vrlo dragocena.

Ljubivoje Ršumović trenutno završava scenario za novu sezonu emisije „Fazoni i fore”, koja se emituje na Radio-televiziji Vojvodine, kao i knjigu proze, nastavak romana „Vidovite priče”, koja će biti objavljena u izdavačkoj kući Laguna.

M. M. Veličković
MarketingNajnovije vesti