Krug u pančevačkom parku
Kultura

Pančevačko kulturno leto je pred nama - evo šta nas očekuje

Izvor: 
013info Uto, 05/07/2022 - 15:00Iz Gradske uprave Pančeva najavljen je zanimljiv program za ovogodišnje Pančevačko kulturno leto. Za razliku od prethodnih godina, veliki deo ovogodišnjih događanja biće u Gradskom parku, tačnije u krugu.

Kulturno leto započeće Dom omladine svojim programima.

Od 20. jula do 17. avgusta svake srede od 18 sati u krugu će se održavati radionica karikature i ilustracije "Crtajmo u parku" Nikole Dragaša. Namenjena je deci od sedam do dvanaest godina.

Nakon završetka radionice biće organizovana i izložba radova nastalih na njoj.

Pančevački bras kvintet sviraće u krugu 23. jula kompozicije klasične i džez muzike.

"Potraga za blagom" biće u parku 11. avgusta. U ovoj igri mladi će na zabavan način upoznati kultrno-istorijske znamenitosti našeg grada.

Ispred muzeja,15. avgusta očekuje nas Kvartet Nemanje Nikolića i Diznijeve pesme.

Dan nauke biće obeležen 23. avgusta, pored predstavljanja naših talentovanih sugrađana očekuje nas i promocija "Nacionalne geografije". 

Kviz "Mislilac" biće organizovan u krugu 28. jula.

Iz Doma omladine najavili su i nastup KUD "Abrašević", devetog, i promociju knjige Miće Ilića, drugog avgusta.

Dom omladine pored učešća u Kulturnom letu imaće i svoje redovne programe, a posebna atrakcija biće koncert "Brkova" 22. jula.

Direktor Doma omladine Srđan Nikolić najavio je i proslavu Dana mladih, kao i Freedom art festival od 23. avgusta.

Što se tiče programa koje će organizovati Kuturni centar Pančeva, prvi koncert koji je najavljen je Quantum guitar duo, u krugu, a biće održan 11. avgusta.

U krugu će 17. avgusta nastupiti Braća Teofilovići.

Dečji hor Vokal kids će svoj koncert u krugu održati 24. avgusta.

Za 25. avgust je planiran koncert KUD "Stanko Paunović" i on bi trebalo da se održi na platou ispred KCP i muzičke škole. Naravno, ukoliko radovi budu privedeni kraju.

I za kraj, 1. i 2. septembra šlag na tortu staviće "Dani pančevačkog rokenrola". I ovaj događaj bi trebalo da bude na platotu.

Urednik muzičkog programa Kulturnog centra Pančeva najavio je da su u pregovorima sa još nekim izvođačima. Kako je rekao, biće to koncerti iznenađenja, a radi se o zaista zvučnim imenima.

Portal 013info najaviće na vreme svaki događaj.

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti