Podmladak PSCPD
Kultura

Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo oduševilo publiku na festivalu u Bugarskoj

Izvor: 
013info Uto, 07/06/2022 - 15:35Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo učestvovalo je na 18. Međunarodnom festivalu pravoslavne muzike "Sveta Bogorodica-Dostojno jest" koji je održan od 3. do 7. juna u bugarskom gradu Pomorje.

PSCPD je, kao što to uvek biva, našu kulturu predstavilo vrhunskim izvođenjima, pa su od publike doživeli ovacije kakve se pamte, a iz Bugarske donose i priznanja.

Kako je na diplomama napisano PSCPD je na festivalu imalo odlučan nastup, monolitni zvuk i stilsku interpretaciju i izuzetno izvođenje kompozicije Dostojno jest, Andreja Bondarenka. 

Dirigentkinja pančevačkog crkvenog hora Vera Carina dobila je diplome za upečatljivu, sveobuhvatnu dugogodišnju delatnost na očuvanju crkvene pevačke tradicije i prenošenju na mlađa pokolenja, kao i za revnosno izvođenje kompozicija - pesama u slavu Hrista, za stručno rukovođenje horom i dostojno predstavljanje na Festivalu,

I Podmladak PSCPD-a je oduševio bugarsku publiku. Doživeo je ovacije, kako na nastupu u okviru festivalskog programa, tako i na samoj svečanoj dodeli diploma. Imali su i čast da otvore završni koncert Festivala.

I oni su dobili diplome - za izuzetan debi i za "kristalno anđeosko zvučanje hora". Bugari nisu štedeli komplimente.

Dirigentkinja Podmlatka PSCPD-a Borjana Stražmešterov je diplomu dobila za revnosan odnos prema pesmama Hristove vere, znalačko vođenje hora i dostojno predstavljanje na Festivalu.

PSCPD
hor.jpg

 

 
MarketingNajnovije vesti