Bad Copy
Kultura

PANČEVO: „Bad Copy" večeras u Domu omladine

Pančevo, Sub, 10/08/2019 - 13:00
Aleksandar StojkovićVečeras (subota, 10. avgust) će u letnjoj bašti Doma omladine Pančevo nastupiti jedan od najvećih regionalnih hip-hop sastava "Bad Copy".

Hip-hop grupa Bad Copy nastala je u Beogradu 1996. godine, kada su je osnovali Ajs Nigrutin (Vladan Aksentijević) i Miki Boj (Milan Šaponja). Nakon Mikijeve smrti 1999.godine, grupa pauzira sa radom sve dok naredne godine nisu došli Sky Wikluh (Đorđe Miljenović) i Timbe a.k.a. Timjah da Sensei (Rašid Kurtanović).

Njihove pesme prepoznatljive su po duhovitim tekstovima i žargonu koji koriste. Smatraju se jednim od pionira hip hop muzike u Srbiji. Prvi album “Orbod mebej” objavili su 1996. godine, a drugo studijsko izdanje “Sve sami hedovi”, koje se pojavilo 2003.godine, donelo je hit “Uno Due Tre”. Poznati su po zanimljivim i energičnim nastupima.

Na albumu “Najgori do sada” koji je izašao je u decembru 2006.godine, ugostili velika imena domaće hip hop scene, poput Škaba, Eda Maajke i Bvane. Sa ovog izdanja izdvojile su se pesme “Bad Copy žoor”, kao i “Idemo odma“, čiji je remiks postao veliki klupski hit. Dve godine kasnije, grupa se raspala, da bi se ova trojka ponovo okupila 2012. i naredne godine izdala album “Krigle”. On je doneo pesme “Esi mi dobar” i “Ljubav ili pivo”, koje su veoma brzo našle put do publike. Sva tri člana grupe imaju uspješne solo karijere, a sarađuju sa brojnim muzičarima širom regiona.

 

Kao predgrupa nastupiće „E-70 ", ekipa koja u najboljem svetlu predstavlja kulturu evropske trep scene. Očekuje vas kratak set ali svakako ponesite rezervne majice jer će biti topljenja!

Letnja bašta Doma omladine biće otvorena od 21 sat, a ulaz na svirku je besplatan.

 

 
MarketingNajnovije vesti