Filmska kamera Foto: pxhere
Kultura

PANČEVO: Besplatna filmska radionica i radionica kompjuterske animacije u Domu omladine

Izvor: 
013info Pon, 25/01/2021 - 14:57Dom omladine Pančevo organizuje dve zanimljive i besplatne radionice - filmsku radionicu i radionicu kompjuterske animacije, koje će trajati od od 15. februara do 15. maja.

Obe radionice su bazirane na individualnom pristupu i obuhvataju osnovnu filmsku terminologiju i pojmove, odnosno uvod u scenario, režiju, montažu, istoriju i teoriju filma i filmskog jezika, zatim korišćenje neophodne tehnologije (kamera, program za montažu), kao i pomoć u realizaciji samostalnog praktičnog rada svakog polaznika. Radionica kompjuterske animacije podrazumeva obuku u korišćenju nekog od profesionalnih programa za modelovanje i animaciju, kao što je 3D Max.

Sastanci grupe i zajednička predavanja se održavaju subotom, ceo dan. Individualni rad sa polaznicima se odvija tokom nedelje prema dogovorenom rasporedu i potrebama, uživo ili onlajn. Poslednjih mesec dana radionice, od 15. aprila do 15. maja, polaznici rade na svojim finalnim projektima, koji će biti prikazani u dvorani Apolo Doma omladine Pančevo.
 
Radionice su namenjene mladima, odnosno srednjoškolcima, studentima i svima koji se tako osećaju, a vodiće ih Ljubomir Radovanović, diplomirani reditelj i urednik filmskog programa Doma omladine Pančevo, Miloš Jež, animator i kompjuterdžija i Branislav Černjev, dramaturg.
 
 
Prijave i dodatna pitanja možete poslati na e-mail [email protected] ili doneti lično u Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, kao i na tel: 064-807-5700.
 
 
 MarketingNajnovije vesti