classic fest 2019
Kultura

PANČEVO: Deveti Classic fest počinje u četvrtak, a evo šta ćete moći da slušate

Pančevo, Pon, 03/06/2019 - 10:43
Aleksandar StojkovićOd 6. do 9. juna u više prostora u Pančevu održaće se deveti međunarodni festival klasične kamerne muzike – Classic Fest, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva. Specijalni gost ovogodišnjeg programa biće holandski violinista Daniel Roland.

 

Prve festivalske večeri, u četvrtak, 6. juna u 20 časova u Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog u Pančevu na programu je koncert „Viva Vivaldi!“, u okviru kojeg će nastupiti i solisti iz inostranstva – flautistkinja Milena Lipovšek (Slovenija) i čelistkinja Maja Bogdanović (Francuska).

 

U petak, 7. juna od 20 sati u Svetosavskom domu na programu je koncert simboličnog naziva „Zaljubljeni“, kada će publika moći da čuje kompozicije Jozefa Hajdna, Roberta Šumana i Astora Pjacole, u izvođenju Daniela Rolanda, uglednog holandskog  violiniste. Veče kasnije, u subotu, 8. juna, u istom prostoru, na programu je koncert „Čarobni duvači“.

 

Daniel Roland je profesor violine na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu, koji se etablirao na međunarodnoj sceni kao vrlo harizmatični muzičar. Koncertne performanse u 2018. god. izvodio je kontinuirano, uključujući i nastup sa Filipom Glasom.

 

Poslednje festivalsko veče tradicionalno je rezervisano za gala koncert „Movie Classic“, i biće održano u nedelju, 9. juna u 20 sati u bašti Narodnog muzeja Pančevo. Muziku iz najvećih filmskih hitova izvodiće Ansambl Balkanske Kamerne Akademije sa gostima, pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića.

 

Umetnički direktor festivala je klarinetista Ognjen Popović, osnivač Balkanske kamerne akademije i član Beogradske filharmonije na mestu prvog solo klarineta.Ulaz na sve koncerte je besplatan.

 

Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Grada Pančeva.
MarketingNajnovije vesti