Senka promocija
Kultura

PANČEVO: „Humorom protiv korone“ - druga preporučena doza vakcine humora

Izvor: 
013info Ned, 27/06/2021 - 02:35Promocija knjige „Humorom protiv korone“ naše sugrađanke Senke Pavlović održana je u Svečanoj sali Narodnog muzeja u Pančevu u subotu 26. juna.

Kako se korona javlja u talasima, autorka je istakla da je ova knjiga logičan nastavak zbornika „Smehom protiv koroneˮ koji je, u izdanju beogradske izdavačke kuće „Prosvete“, objavljen u junu 2020. godine. U svojoj novoj knjizi, autorka se opredelila  za najduhovitije kratke humorističke forme nepoznatog tvorca koje su propraćene prigodnim karikaturama najpoznatijih domaćih i regionalnih ilustratora, kao i radovima najtalentovanijih polaznika likovne sekcije „Čarobni svet crtanja“ Logopedsko edukativnog centra „Korak po korak“ iz Pančeva. Autorka je navela da je „njena nova knjiga druga preporučena doza vakcine humora, kojom ćemo sebi olakšati ovo vreme, a kad sve prođe, sećati ga se iz nekog drugog ugla“ i izrazila nadu da je ovo poslednja knjiga na temu pandemije, te da ćemo se uskoro baviti drugačijim šalama. O knjizi je, pored autorke, govorio i književnik Aleksandar Čotrić.

Knjiga je publici predstavljena na neobično slikovit način, u skladu s pandemijskim uslovima: na stolu su se, pored knjige,  našle bočice vakcina, špricevi, igle, dezinfekciona i zaštitna sredstva, kao i šaljivi natpisi iz knjige među kojima su pažnju najviše privukli čašica rakije i beli luk kao  „Šljivofarm i Špajzer  originalne srpske vakcine “ .

 
MarketingNajnovije vesti