Rukopisi 43
Kultura

PANČEVO: I konačno Rukopisi 43

Izvor: 
013info Pet, 04/09/2020 - 10:08Rukopisi, Zbornik poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije, obično se u Pančevu objave i promovišu u maju. Ali epidemiološka situacija nije to dozvolila ove godine, te "Rukopise" imamo u septembru. A evo šta je na programu ove manifestacije.
 
Petak, 11.9. Letnja bašta Doma omladine Pančevo, Svetog Save 10
 
19h
„Demaskiranje pesnika – razgovor sa Zvonkom Кaranovićem i Srđanom Sekulićem“
  • Razgovor vodi Vule Žurić
Prvo veče ovogodišnjih Rukopisa proteći će u razgovoru sa Zvonkom Кaranovićem, odavno potvrđenim i priznatim pesnikom i promoterom pesničkog stvaralaštva mladih i Srđanom Sekulićem, jednim od onih pesnika čije vreme tek dolazi.
 
Subota, 12. 9. Letnja bašta Doma omladine Pančevo, Svetog Save 10
 
16h
Radionica s autorima: književno upoznavanje
  • Učestvuju: autori iz Srbije i urednici Rukopisa 43. Mladi pisci-namernici su dobrodošli.
Okupićemo se s mladim piscima da razgovaramo o književnosti, objavljivanju prve ili druge knjige, izdavačkim kućama, te percepciji književnosti putem elektronskih medija, kao i na internetu. Takođe, u svetlu datih okolnosti, pričaćemo koliko je književnost i uopšte umetnost važna pomoć u prevladavanju ,,nove realnosti” koju živimo zbog pandemije.
 
19h
Promocija ovogodišnjih Rukopisa 43 – Zbornika poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije
  • Učestvuju: autori iz Srbije
  • Voditelji programa: Jasmina Topić, Miloš K. Ilić, Srđan Gagić
Rukopisi 43 su izašli i ove godine, uprkos otežavajućim okolnostima. Na sto šezdeset i osam strana, u nikad obimnijem izdanju, zbornik predstavlja čak sedamdeset autora s pesmama i pričama, i pogovore urednika Natalije Milovanović i Srđana Gagića.
 
U slučaju lošeg vremena programi će se realizovati u dvorani „Apolo” Doma omladine Pančevo, Maksima Gorkog 6. U skladu s epidemiološkom situacijom, broj posetilaca biće ograničen. Prilikom dolaska na programe neophodno je nošenje zaštitne maske.MarketingNajnovije vesti