Kultura

PANČEVO: Istoričari govore o svojim "herojima"

Pančevo, Sre, 11/12/2019 - 11:15
Ivana Vlajovic


U četvrtak, 12. decembra, od 18 časova u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo biće održana tribina „Zlata vredni: istoričari i njihovi heroji“.

Na ovoj tribini pet istaknutih istoričara - doc. dr Ivana Spasović, istoričarka u Arhivu SANU, Milica Pejčinović, master istoričarka, diplomirana istoričarkaTamara Kosijer, profesorka istorije u Gimnaziji „Uroš Predić“ u Pančevu, diplomirana istoričarka Jovana Perišić i diplomirani istoričar Nikola Koneski, predavač i mentor u pančevačkom Regionalnom centru za talente „Mihajlo Pupin“ - govoriće o svojim herojima, odnosno o ličnostima koje su na određeni način povezane sa Pančevom, a kojima su se bavili u svojim istraživanjima i radovima.

Neki od njihovih „heroja“ kojima će biti posvećena posebna pažnja su: Marija Vučetić Prita, Svetislav Kasapinović, Isidora Sekulić, Vladimir Aleksić, Marija Jovanović, Mihovil Tomandl, Jelena Šopović, Mita Topalović, Đorđe Vajfert, Dragomir Krančević, braća Jovanović, Svetozar Ivačković, Laza Kostić, Mita Petrović, Uroš Predić, Olga Smederevac, Olga Petrov...

Tribinu „Zlata vredni: istoričari i njihovi heroji“ organizuje Udruženje „Pansej“ iz Pančeva, zajedno sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“.
MarketingNajnovije vesti