Kultura

PANČEVO: Izložba crteža Magdalene Miočinović Andrić

Izvor: 
013info Čet, 01/07/2021 - 11:57


U Foajeu Kulturnog centra Pančeva biiće predstavljena izložba crteža „Nacrtane reči”  Magdalene Miočinović Andrić od 5. do 19. jula.otvaranje: 5. jul, u 19.00

Projekat se sastoji iz tri celine:

Projekat se sastoji iz tri celine:

1. REČ DANA

To su crteži zamišljeni kao likovna kolumna:

„Poštovani uredniče lista ...,

Predložila bih Vam svoj novi projekat likovne kolumne koji bi na neki način aludirao na čuvenu kolumnu Jovana Ćirilova ’Reč nedelje’, ali svakako bez pretenzije da na bilo koji način pariram našem brilijantnom misliocu. Njegovo književno ostvarenje mi je poslužilo kao inspiracija u smislu razmišljanja o rečima, jeziku, govoru i koliko su oni povezani ili u sukobu s onim što nam se dešava iz dana u dan. Budući da sam likovni stvaralac, moji tekstovi su reči i slike. U ovom projektu to je po jedna reč, koja je i sama likovno prikazana, i jedan crtež, koji se prožimaju. Ne radi se o pukoj ilustraciji pojma. Ovaj projekat nema političku, niti socijalnu konotaciju, ali verujem da je u stanju da iskorači iz hermetičnosti intimnog i da komunicira sa čitaocima (posmatračima).

U prilogu Vam šaljem tri reči, kao objašnjenje zamisli.

Srdačan pozdrav,

Magdalena Miočinović Andrić.”

(Poštovani urednik lista nikada nije odgovorio na moj imejl.)

2. GRAFIČKE POEME

„Leto”, „Srce” i „Drvo” su simbioze teksta i crteža. Nešto blisko stripu, a daleko od puke ilustracije poezije ili opevanog crteža.

„Srce” je dobilo nagradu Izdavačke kuće „Besna kobila” na Međunarodnom salonu stripa 2019. u Beogradu.

3. IZVEŠTAJ O JEZERU

„Izveštaj o jezeru” je nacrtana književnost odsustva priča.

Rad je izlagan u okviru grupne izložbe „Anatomija leta” u Muzeju vazduhoplovstva Srbije u Beogradu, od novembra 2018. do januara 2019. godine.
MarketingNajnovije vesti