Istrajnost AVVOLTA, 2020, ulje na platnu sa neonskim svjetlom, 70x90 cm Foto: Promo
Kultura

PANČEVO: Izložba “Oblaci – oblici” u Galeriji Milorada Bate Mihailovića

Izvor: 
013info Pon, 11/04/2022 - 11:36U Galeriji Milorada Bate Mihailovića u Pančevu večeras, 11. aprila u 19 sati, biće otvorena izložba “OBLACI- OBLICI” autorke Bose Ostić. Zainteresovani imaju priliku da posete izložbu do 30. aprila svakog dana, osim utorkom i četvrtkom, od 18 do 21. sat.

Prema rečima autorke izložbe slike i instalacije koje prati naziv OBLICI- OBLACI predstavljaju vlastito istraživanje i traganje za beskonačnim plaventilom, nebeskim sjenama, i svega onoga što se nalazi na njemu i ispred njega.

“Koncipirane tako da akcenat bude baziran na različitosti formata slika, kako u prostoru tako i u sagledavanju, što posmatrača dovode do tačke gdje „oblaci postaju oblici“. Prikazani minimalistički, svedeni na osnovne boje, strani i daleki, realni i nerealni, uz prisustvo raznih pristupa, praceni su „neon svjetlom“. Neon svjetlo koje se pojavljuje, provlaci i prikazuje na određenim slikama predstavlja pauzu, a isto tako i paralelu sa dalekim, nedostižnim prostranstvima. Njegovo blještavilo, tako jednostavno i neprirodno, ima gotovo eskapističku ulogu. Istovremeno stranu i daleku, i sasvim ličnu. Sjedinjeni u jedno, nude priliku za neke neobjašnjive distance”, navodi Ostić.

Bosiljka Ostić rođena je u Banjaluci 8. maja 1997. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je slikarstvo 2020. godine na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci u klasi profesora Radoslava Tadića gde iste godine upisuje i master studije (slikarstvo), pod mentorstvom profesora Radoslava Tadića.

Učestvovala je na kolektivnim izložbama i likovnim kolinijama u zemlji i inostranstvu, a dobitnica je nagrada i priznanja.

 
MarketingNajnovije vesti