Kultura

PANČEVO: Izložba slika Paje Jovanovića u muzeju

Izvor: 
013info Uto, 10/05/2022 - 11:27U sklopu manifestacije Muzeji Srbije – Muzeji za 10 2022. godine, čiji je slogan - Moć muzeja, Narodni muzej Pančevo organizovao je u saradnji sa Muzejem grada Beograda i Gradskim muzejem Vršca, izložbu slika čuvenog Paje Jovanovića.

Autori izložbe su Isidora Savić, kustos istoričar umetnosti Muzeja grada Beograda, Dimitrije Jovanov i Damir Prašnikar, kustosi istoričari umetnosti Narodnog muzeja Pančevo.

Izložba nosi naziv “Paja Jovanović: figura – od portreta do alegorije”, a svečano otvaranje izložbe zakazano je za subotu 14. maj u 19 časova. Na svečanosti otvaranja nastupiće orkestar iz Novog Sada “Novosadski Brass Quintet”, koji će fanfarama najaviti otvaranje izložbe.

Publika će biti u prilici da pogleda izbor dela Paje Jovanovića koja nisu često bila u fokusu pažnje sire javnosti iz zbirki Legata Paje Jovanovića u sklopu Muzeja grada Beograda, Gradskog muzeja Vršca kao I Narodnog muzeja Pančevo.

Manifestacija Muzeji Srbije – Muzeji za 10, koja se ove godine održava pod sloganom “Moć muzeja” traje od 14. do 21. maja u Narodnom muzeju Pančevo.

U sklopu manifestacije obeležamo Nacionalnu nedelju muzeja, Svetski Dan muzeja 18. maj i Evropsku Noć muzeja. Slogan ovogodišnjeg programa je - Moć muzeja.

O tome šta sve možete videti na ovoj manifestaciji u našem gradu pročitajte ovde.

 

 
MarketingNajnovije vesti