Plakat za izložbu Saše Alimpića
Kultura

PANČEVO: Izložba slika Saše Alimpića od utorka u muzeju

Izvor: 
013info Pet, 09/10/2020 - 01:09Izložba slika "Obraz i pojave" pančevačkog slikara Aleksandra Saše Alimpića biće otvorena 13. oktobra u 19 sati u Narodnom muzeju Pančevo.

Aleksandar Alimpić rođen je 1966. godine u Pančevu, prvi kontakt sa slikarstvom i prvo obrazovanje stiče još 1992. u ateljeu čuvenog pančevačkog slikara Čedomira Kesića, a zavidan talenat i posvećenost dovode ga i do Akademije za živopis i konzervaciju Srpske pravoslavne crkve u Beogradu. Od tada, pa do danas bavi se slikarstvom. Radio je na oslikavanju nekoliko pravoslavnih hramova, u Orahovcu, Sakulama, Sefkerinu, a samostalno je oslikao crkvu Sv. Arhangela u Hajdučici.

Imao je 5 samostalnih izložbi, a učestvovao je i na više desetina grupnih, redovni je učesnik likovnih kolonija širom zemlje. Njegove ikone poseduju neobičnu lepotu i originalnost unutar kanonski utvrđenih normi, a slikarstvo je jedinstveno, kako po odabiru tema tako i po izvedbi.

Teško je utvrditi koji slikari su na njegovo stvaralaštvo imali uticaja, (možda najviše ekspresionisti Munk, Šagal ili rani Pikaso) i u koju biste ga epohu svrstali, u svakom slučaju kroz godine stvaranja uspeo je da oformi svoj specifičan i prepoznatljiv stil, a njegovo delo vas svakako neće ostaviti ravnodušnim.

Alimpić je član ULUS-a od 2019. godine, a ovo je njegova 6. samostalna izložba na kojoj predstavlja radove nastale u periodu od 2019. do danas, koji su u potpunosti reminiscencija, platna koja odišu monumentalnošću i po veličini i po motivima, rađena su uglavnom akrilom.

 

Broj posetilaca je ograničen, a organizatori mole posetioce da nose zaštitne maske kao i da održavaju propisanu međusobnu distancu.

 
MarketingNajnovije vesti