korice knjiga
Kultura

PANČEVO: Književno veče Radmile Petrović i Katarine Mitrović u Apolu

Izvor: 
013info Uto, 03/11/2020 - 14:45Radmila Petrović i Katarina Mitrović održaće književno veče u četvrtak, 12. novembra od 19.30 u Dvorani „Apolo" Doma omladine Pančevo.

Radmila Petrović je nova zvezda pesničkog neba, nema ko nije pročitao barem jednu njenu pesmu na Fejsbuku, a u Pančevo dolazi s knjigom ,,Moja mama zna šta se dešava u gradovima”.

Katarina Mitrović, koscenarista je serije ,,Grupa”, apsolventkinja na FDU-u i takođe nagrađivana mlada autorka. Ako je poslednji roman u stihovima koji ste čitali bio ,,Evgenije Onjegin”, sad imate priliku ponovo, jer Katarina u Pančevu predstavlja upravo roman u formi pesme, ,,Nemaju sve kuće dvorište” – priču o glavnoj junakinji Milici. Ona je dete ovog vremena, i pokušava da se izbori s problemima pojedinca u savremenom dobu.

Izdavačka kuća Enklava uspela je u poslednjih godinu dana da objavi niz izdanja mladih lavova srpske književne scene – autora koji svakako nose nov senzibilitet svoje generacije. U Pančevo dolaze mlade lavice Enklave: Radmila Petrović i Katarina Mitrović da predstave nove knjige.

Radmila i Katarina svakako imaju šta da kažu, a vi dođite u „Apolo" da ih čujete.

Razgovor s gošćama vodi Jasmina Topić.  
MarketingNajnovije vesti