Kultura

PANČEVO: „Kompas” sinoć priredio još jedan "Live Aid" u dvorištu Doma omladine, a mladi izvođači oduševili nastupima

Izvor: 
013info Čet, 14/07/2022 - 12:35Na dan godišnjice održavanja spektakla nadaleko poznatog kao Live Aid, koji je 1985. godine osmislio Bob Geldof kako bi se pomoglo gladnima u Africi, organizacija „Kompas” - Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv Side, sinoć u dvorištu Doma omladine, ponovo je priredila događaj istog naziva. Tom prilikom prikupljan je i novac koji će biti iskorišćen za borbu protiv opake bolesti.

Mnogo toga noćas bilo je u znaku osamdesetih - od muzike do stajlinga. Tako su na vratima posetioce čekali volonteri odeveni u tom duhu, a jedan od njih potrudio se da podseća na zvezdu pomenute manifestacije Fredija Merkjurija,

Bilo je zanimljivo i na sceni, a muzički program otvoria je performerka Lea Cain.

Nakon što je ona predstavila svoje radove, na stejdž su se, uz gromoglasne ovacije fanova, popeli članovi „Storm” benda, koji je pobedio u u takmičenju „Kompasa” pod nazivom „Talent Show”.

Mladi pančevački sastav furiozno je otprašio nekoliko autorskih stvari, a publika je s njima horski pevala čuveni hit sa „Lajv ejda” – „Bohemian rhapsody".

Ovu perspektivnu grupu predvodili su frontmen i pevač Nikola, veliki fan Džima Morisona, što se na stejdžu na prvi pogled dalo primetiti, dok je Mateja žestoki gitarista, koji je svojim izgeldom, ponašanjem i solažama neodoljivo podsetio na čuvene hard-rok izvođače poput onih iz legendarnog benda „Deep Purple”. Njih dvojicu su u stopu pratili drugi gitarista Vladimir, pa samouki basista Bane i vešti bubnjar Filip.

Zbog svog nastupa ovoj petorci upućeni su višestruki pozivi na bis, ali su oni izveli samo još jednu numeru i džentlmenski mesto prepustili damama, to jest didžejicama Zminiti & Nati, koje su do kraja večeri privolele posetioce na neprekidno đuskanje u duhu osamdeseth.
MarketingNajnovije vesti