Abrašević
Kultura

PANČEVO: KUD Abrašević svoj godišnji koncert posvećuje Goranu Mitroviću

Izvor: 
013info Pon, 06/12/2021 - 16:35Godišnji koncert Kulturno umetničkog društva Abrašević održaće se u sredu, 8. decembra, u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Koncert počinje u 18 sati, a Abrašević ga posvećuje prerano preminulom dugogodišnjem umetničkom direktoru, prvaku Nacionalnog ansambla Kolo, Goranu Mitroviću.

- Goran Mitrović je ostavio neizbrisiv trag u Abraševiću, a najmanje što Abrašević može je da mu posveti svoj godišnji koncert. U prodaji je bilo svega 220 karata, toliko smo mogli da pustimo zbog epidemiološke situacije. Svi oni koji su ostali bez karte, a znam da ih je mnogo, moći će da prate direktan prenos koncerta preko društvenih mreža, rekla nam je predsednica KUD Abrašević Lela Stojnov.

Sve grupe pančevačkog Abraševića će nastupiti na koncertu, a najveći broj koreografija je uradio upravo Mitrović. Prema najavama, koncert će trajati dva sata.

- Na ovom koncertu, ugostićemo Abrašević Valjevo, simbolično, člana porodice Abrašević, sa kojima je Goran takođe sarađivao. Abrašević Pančevo i Abrašević Valjevo su često izvodili zajedničke nastupe pod Goranovim budnim okom, a o tome ćemo nešto više reći na samom koncertu, kazala je Lela Stojnov.

 

plakat
koncert_abrasevic_za_gorana.jpg
 


MarketingNajnovije vesti