Baletksa škola
Kultura

PANČEVO: Održan godišnji koncert Baletske škole „Dimitrije Parlić”

Izvor: 
013info Ned, 06/06/2021 - 19:51Tradicionalni godišnji koncert Baletske škole „Dimitrije Parlić” priređen je u subotu, 5. juna, u Kulturnom centru.

Kao i svake godine u ovo vreme, učenici prikazuju deo onoga što su tokom godine radili, dok ih iz publike aplauzima, ovacijama i fotoapartima prate njihovi roditelji i  brojni drugi bližnji.

Po ustaljenom običaju ovaj događaj otvorili su najmlađi (i najslađi) polaznici baletskog zabavišta i pripremnih odeljenja. Potom su scenu zaposeli učenici baletske škole uzrasta od prvog do četvrtog razreda. Bilo je tu i solo i grupnih nastupa, a posebnu pažnju privukla je banatska humoreska pod nazivom „Bure”, koju su izvele najiskusnije polaznice.

Na zadovoljstvo prisutnih nizale su se koreografije, a izbor muzike kretao se od one filmske iz crtaća o Petru Panu i iz proslavljenog mjuzikla „Mama Mia”, preko dela Minkusa, Adama i drugih kompozitora, do nezaobilaznog „Krcka Oraščića” Petra Iljiča Čajkovskog, čijim je „Labudovim jezerom”, nakon tačno trideset tačaka, spuštena zavesa na ovogodišnji koncert.

 
MarketingNajnovije vesti