Kultura

Pančevo: Otvaranje izložbe "Osvajanje pejzaža" Milenka Prvačkog

Izvor: 
013info Pon, 22/05/2023 - 09:29Svečano otvaranje izložbe "Osvajanje pejzaža" umetnika Milenka Prvačkog biće upriličeno u Narodnom muzeju Pančevo, u sredu, 24. maja u 19 časova. 

Milenko Prvački rođen je 1951. godine u Novom Kozjaku, živeo je u Pančevu, magistrirao je slikarstvo na Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu“ u Bukureštu, a od 1971. godine izlaže u Jugoslaviji i Evropi. Prvački je jedan od idejnih tvoraca i osnivača Jugoslovenskog bijenala umetnosti u Pančevu, a od 1993. godine, kada se seli u Singapur, predaje na LASALLE College of the Arts u Singapuru, čiji je bio i dekan 10 godine. 

Učestvovao je na brojnim simpozijumima i umetničkim radionicama širom sveta, a bio je i gostujući profesor na umetničkom univerzitetu Musašino u Japanu i Šabanci univerzitetu u Turskoj. Učestvovao je na Bijenalu umetnosti u Sidneju 2006, a 2020. godine dobitnik je nagrade "Sava Šumanović". Narodni muzej Pančevo ima veliku čast i zadovoljsto da priredi ovu izložbu, čiji je kustos i autor likovni kritičar Sava Stepanov iz Novog Sada.

Dođite da zajedno zaplovimo neverovatnim pejzažima našeg sugrađanina Milenka Prvačkog!

 
MarketingNajnovije vesti