predstavljanje knjiga banacki tvor i iz kamena suza Foto: Promo
Kultura

PANČEVO: Predstavljanje knjiga „BanaCki tvor“ i „Iz kamena suza“ u Gradskoj biblioteci

Izvor: 
013info Čet, 19/05/2022 - 16:37U petak, 20. maja u 19 časova, u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo biće organizovane promocije dve knjige.

Publici će biti predstavljena knjiga kratke proze „BanaCki tvor“ Gorana Mrakića i knjiga poezije „Iz kamena suza“ Gorana Ivića.

O knjigama će govoriti Mladen Racić, Nikola Dragaš, Miroslav Grubanov, Goran Mrakić i Svetlana Gajić, Dušan Genc, Goran Ivić

Goran Mrakić (19.07.1979, Veliki Semikluš, Rumunija. Završio osnovnu školu u Varjašu, gimnaziju „Dositej Obradović“ i fakultet istorije pri Zapadnom univerzitetu u Temišvaru. Radio je 15 godina kao novinar srpskog lista „Naša reč“ u Temišvaru. Trenutno se bavi izdavaštvom u privatnom aranžmanu. Objavio je tri knjige aforizama („Srpski hard-koreni“, „Teroristički kontranapad“, „Moj rodni kraj sveta“) i jednu knjigu satirične proze („BanaCki tvor“) na srpskom jeziku, kao i dve knjige proze („Pank rekvijem“, „Garažne priče“) i jednu knjigu poezije („Svet je moja ludačka košulja“) na rumunskom jeziku. Živi i radi u Temišvaru.

Goran Ivić poreklom je iz Bileće, a živeo je u Sarajevu, gdje je rođen. Pisanjem poezije bavi se više od trideset godina, a prvu zbirku pesama „Cvijeće i (ne) cvijeće“ objavio je 2019. Druga knjiga „Iz kamena suza“, sa 100 pesama rodoljubive, duhovne i ljubavne lirike, izdata je 2021. Njegovi stihovi zastupljeni su u brojnim međunarodnim zbornicima poezije, a pesme su mu prevođene na više stranih jezika i nagrađivane su. Član je „Sveslovenskog književnog društva“. Živi i radi u Novom Sadu. Po obrazovanju je diplomirani inženjer poljoprivrede na odseku voćarstvo i vinogradarstvo. Otac je troje odrasle dece. Svom kamenu, u voljenoj Hercegovini, uvjek se rado vraća i želja mu je da se zauvek vrati.

 
MarketingNajnovije vesti