Retro Boki i Sajber Oki Foto: KCP (promo)
Kultura

PANČEVO: Premijera nove predstave za decu u utorak u dvorani Kulturnog centra

Izvor: 
013info Pon, 10/02/2020 - 17:22

Predstava za decu "Retro Boki i Sajber Oki u letu spasavaju planetu" po tekstu Jasminke Petrović, a u režiji Petra Pejakovića premijerno će biti izvedena u dvorani Kulturnog centra Pančeva u utorak, 11. februara u 12 sati. Predstava je rezultat saradnje Kulturnog centra Pančeva i dečje scene Pođi tuda sa producentskom kućom ETM, glumaca i producenata  Nenada Okanovića i Bojana Ivkovića. 

Tim povodom danas je u KCP održana konferencija za medije.

- Predstavu smo radili veoma ozbiljno, ali smo se i jako zabavljali. I ta radost je u predstavi. Ovaj pozorišni komad se bavi jednom veoma ozbiljnom temom: čuvanjem prirode. To je jedna od najvažnijih stvari danas na svetu. I pozorište treba da čuva prirodu. Ekipa koja je radila predstavu je zaista izuzetna: i spisateljica, i glumci, i likovnjaci, i muzičari, i tehnika. Svi su bili fantastični. Igrali smo se dok smo ozbiljno radili. Nadam se da će se predstava dugo igrati i da će kroz igru sa decom čuvati prirodu, rekao je reditelj predstave Petar Pejaković.

Ova predstava bavi se gorućom temom, ekologijom i očuvanjem prirode

- Pokušali smo da ovo važno pitanje približimo najmlađima, kroz igru i lični primer kako se treba brinuti za svoju okolinu, kazao je Nenad Okanović.

Jasminka Petrović, po čijem tekstu je rađena predstava, je istakla da je stvaranje knjige uglavnom usamljenički posao, a stvaranje predstave je timski rad. 

- Ova predstava mi je donela posebnu radost, jer je tim bio vrhunski. Maštali smo, dopunjavali jedni druge, radovali se, a najviše se igrali. Verujem da će deca čuti, videti i osetiti naše namere i da će naučiti nešto novo o ekologiji. Planeta se čuva timski, isto kao što se pravi predstava i kao što se deca igraju, poručila je Jasminka Petrović.

Na kraju konferencije potpisan je Protokol o saradnji između Kotorskog pozorišnog festivala za decu, Kulturnog centra Pančeva i udruženja BUDI, protokol su potpisali Petar Pejaković direktor Kotorskog festivala, Nemanja Bogdanov dirktor Kulturnog centra Pančeva i Snežana Ćuruvija predsednica udruženja BUDI i programska direktorka festivala Bijenale umetničkog dečjeg izraza.

 

 
MarketingNajnovije vesti