Promocija
Kultura

PANČEVO: Promocija knjige Stefana Stanojevića „Napad panike"

Izvor: 
013info Uto, 01/06/2021 - 21:00U nedelju 6. juna od 18 i 30, u bašti Pogona održaće se promocija knjige poezije "Napad panike" Stefana Stanojevića, objavljene 2020. u izdanju Edicije Najbolja udruženja književnika i književnih prevodilaca Pančeva.
 
Razgovor s pesnikom vodi urednica izdanja, pesnikinja i glavna urednica zbornika "Rukopisi", Jasmina Topić.
 
Stefan Stanojević (1995, Pančevo). Studira srpsku književnost i jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu. Poezija mu je objavljena na više internet portala, u onlajn i fizičkim izdanjima časopisa (Među njima Afirmator, Blacksheep, Insp., Strane, Astronaut, Avlija, Čovjek-Časopis, Oblakoder, Pančevo city, StereoArt, Vavilonska biblioteka, Nigdine, Booke, Libartes, Luča, Trag, Qelam...) u zbornicima „Rukopisi” 39, 40, 41, 42, „Bludni stih” 4 i "Nova BHCS poezija" izdavačke kuće Slavitude u Francuskoj, među 35 najboljih pesnikinja i pesnika iz regiona. Kratke priče objavljene su mu u zborniku „Rukopisi” 43 i časopisu „Stvaranje” Udruženja književnika Crne Gore.
 
Od 2015. održao preko trideset večeri poezije i tako vratio učestala čitanja poezije u svom gradu. Od januara 2018. uređuje jedini pančevački književni serijal „Punchtown poetry” u klubu „Štab Pogon.” Objavio je zbirke poezije „Mladi Atlas” (BKG, Beograd, 2016) i „Napad panike” (Edicija Najbolja, Pančevo, 2020), koja se našla u užem izboru za regionalnu nagradu „Slavitude”. Radio je kao novinar, fizički radnik, profesor na zameni, magacioner. Član je Udruženja književnika i književnih prevodilaca Pančeva. Radi u knjižari. Jedan od urednika 44. izdanja zbornika poezije i kratke proze mladih s prostora ex-Yu "Rukopisi."
 
U slučaju kiše i loših vremenskih uslova, događaj se seli u prostorije kluba.MarketingNajnovije vesti