Kultura

PANČEVO: Raspisan konkurs za zbornik „Rukopisi 44”

Izvor: 
013info Pon, 11/01/2021 - 14:04Dom omladine Pančevo raspisuje 44. po redu konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju – „Rukopisi 44“.

Pravo učešća imaju svi autori između 15 i 30 godina starosti koji pišu na eks-jugoslovenskim jezicima, kao i jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji. Konkurs će biti otvoren do 21. februara 2021. godine. 

Na konkursu se može učestvovati sa poezijom i/ili kratkom prozom. Treba poslati do tri pesme i/ili tri kratke priče: pesme dužine do dve, a priče do tri kucane strane (za priče do 7 000 karaktera, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju da autor živi u inostranstvu), brojem telefona i i-mejlom. Molimo autore da lične podatke ostave i u ,,telu mejla i na početku fajla s radovima, takođe da pesme odnosno priče budu u jednom Word dokumentu, da se ne šalju kompresovano (ZIP, RAR itd.) i bez eksternih linkova. Najzad, da poštuju dijakritičke znake (slova č, ć, đ, š, dž) i pravopisna pravila. 

Mejl adresa na koju treba slati radove je: [email protected].

Dom omladine Pančevo preporučuje slanje radova putem elektronske pošte, a običnom poštom samo u slučaju da autori nisu u mogućnosti da pošalju radove drugačije. U tom slučaju adresa je: Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (sa naznakom ,,za Rukopise 44”). 

Molimo autore da poštuju pravila konkursa i rok za slanje radova, navodi se u pozivu.

„Rukopisi 44” će izaći iz štampe početkom maja tekuće godine, a u toku maja meseca planirana je i promocija u Pančevu, odnosno trodnevni festival (ukoliko dozvole epidemiološke mere). 

Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju Zbornika, autorski primerci će biti poslati poštom. 

Za dodatne informacije posetite www.domomladinepancevo.rs 
MarketingNajnovije vesti